Çin Uluslararası Radyosu, Uluslararası Robotik Federasyonu (IFR) tarafından açıklanan verileri paylaşarak, Çin’in dünyada en büyük ve en hızlı büyüyen endüstriyel robot pazarı olduğunu vurguladı.

Verilen bilgide IFR’nin raporunda 2019 yılında dünyadaki fabrikalarda çalışan robot sayısının önceki yıla göre yüzde 12 artarak 2,7 milyonu geçtiği, Çin’de ise işbaşında bulunan endüstriyel robot sayısının yüzde 21 artışla 783 bine ulaştığı belirtildi.

Çin’de gerçekleştirilen endüstriyel robot satışlarının da yaklaşık 140 bin 500 civarında olduğuna dikkat çekildi.

“GELİŞME HIZI ROBOTİK TARİHİNDE BİR İLK”

Açıklamada ayrıca, IFR Başkanı Milton Guerry’nin de Çin’in bu alandaki önemine dikkat çektiği ve her yıl en fazla robot kuran ülkenin Çin olduğu, söz konusu gelişme hızının dünya robotik tarihinde görülmediği şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Ek olarak rapor doğrultusunda, Japonya ve Hindistan’daki fabrikalarda aktif olarak çalışan robot sayısının geçtiğimiz yıl sırasıyla 355 bin ve 26 bin 300 iken, ABD ve Avrupa'daki robot sayısının da sırasıyla 293 bin 200 ve 580 bin olduğu belirtildi.

Açıklamada, Avrupa’nın en fazla endüstriyel robota sahip ülkesi konumunda bulunan Almanya’da 2019’da 221 bin 5 yüz robotun hizmete girdiği bilgisi de paylaşıldı.