Baca Mühendislik Ar-Ge Müdürü Çağatay Cangüloğlu, polisaj robotların karar verme süreçlerini ve iş yapma esnekliğini arttıran yapay zeka uygulamaları geliştiren Baca Mühendislik’in POBOT'u bu yazılımların kullanımına uygun olarak tasarladığını açıkladı.  Baca Mühendislik, 20 imalat, 8 Ar-Ge ve tasarım personeli ile robot entegrasyonu projelerini projelendirme, tasarım ve üretimdeki tüm aşamalarını firma bünyesinde gerçekleştirdiğinden uyumluluk ve termin sorunlarını en aza indirebiliyor. İmalat endüstrisinde ele alınan ürün için tüm hattın insansızlaştırılması ve otomatikleştirilmesinde; İstifleme, Şekillendirme, Taşınma, Kaynak ve Montaj, Tesfiye (çapak alma, polisaj, taşlama) ve Yüzey İşlemleri (kaplama, boyama) uygulamalarının tümünde deneyim sahibi olduklarını kaydeden Baca Mühendislik Ar-Ge Müdürü Çağatay Cangüloğlu, “Robot endüstrisi vizyonumuz, sıralı robot hatlarında bütüncül hat çözümlerini esnek üretim modelleri ile kontrol edilebilir çözümler sunmak” dedi. 

ODAKLANACAĞI SEKTÖRLER

Robot Yatırımları Zirvesi’nde odaklanacakları başlıca sektörlerin metal ve ahşap ürün üreticilerinin finish ve yüzey iyileştirme uygulamaları olduğunu söyleyen Cangüloğlu, aynı zamanda ürün bazında tüm süreçleri otonomize edebilecekleri sistem üretimi ihtiyacı olan firmaları hedeflediklerini de sözlerine ekledi. 

İLK KEZ SERGİLEYECEK

“Bu Zirvede ( POBOT ) robot hücreleri için otomatik bant zımpara makinamızı ilk kez görücüye  çıkaracağız. Polisaj robotların karar verme süreçlerini ve iş yapma esnekliğini arttıran yapay zeka uygulamaları geliştiren firmamız POBOT'u bu yazılımların kullanımına uygun olarak tasarladı” diyen Cangüloğlu, “Makinamız katlı olarak konumlanabilmesi sayesinde yer ve robot erişim avantajı sağlamaktadır. Pnömatik hassas kompanizasyon sayesinde force sensörüne ihtiyaç duymamaktadır. Otomatik yağlama ve hava bıçağı ile zımparayı yağlayarak bant zımparanın ömrünün uzaması ve finish işlemlerinde en iyi sonucu garanti eder. Hedefimiz sadece son kullanıcı firmalar olmayıp fuara katılımcı entegratör firmalara da makinamızı tanıtmayı amaçlıyoruz” dedi.