Murrplastik, robot üzerindeki hortum paketlerini hasar ve aşınmadan korumak için farklı boyutlarda üç farklı geri besleme sistemi geliştirmiştir.

Küçük robotlar için basit, hafif ve yerden tasarruf sağlayan yaylı geri besleme açık bir sistemdir ve Pg21/Pg29 spiraller ile uygulanabilir. Büyük endüstriyel robotlar için R-Tec Liner ve R-Tec Box Liner tipi kapalı sistemler mevcuttur. Üç sistem de yaylı yapısı sayesinde hortum paketini her zaman gergin tutarken, ayrıca gerekli tüm hareketlere izin verir.

Robot kullanıcıları için odak noktası esneklik, montaj süresi, hizmet ömrü ve hortum paketinin stabilitesidir. Dinamik uygulamalarda hortum paketlerinin uzun kullanım ömrü için temel gereksinim, istenmeyen hareketleri önlemektir. Özellikle 3. ve 6. eksene montaj yapılırken, gerekli tüm hareketleri sağlamak için kablo ve hortumlar çok esnek bir şekilde döşenmelidir.

Murrplastik, sorunu çözmek için robota yaylı geri besleme sisteminin kullanılmasını önerir. Bu, uzun ömürlü kullanımın garantisidir!

AZ BAKIM İHTİYACI, DÜŞÜK GÜRÜLTÜ, OPTİMUM KAYMA

Murrplastik'in yaylı geri besleme sistemleri Pg 21/29, R-Tec Liner ve R-Tec Box, hortum paketlerinin 3. eksenden 6. eksene kadar optimum ve düşük aşınma ile bağlanmasını sağlar. Küçük robotlar için hafif ve yerden tasarruf sağlayan dönüş sistemi 21/29, geri besleme için en basit çözümdür. Hortum paketi üzerinde 150 mm.'lik bir açılma sağlar. 21/29 dönüş sistemi yalnızca yaklaşık 380 gr. ağırlığındadır, herhangi bir sorun olmadan asılı robotlarla kullanılabilir. EW ve EWX tipi spirallerde M25 / P21 ve M32 / P29 ölçülerde mevcuttur.

Sistem, düşük aşınmalı, az bakım gerektiren, düşük gürültülü ve optimum kayma özelliklerine sahip olmasıyla karakterize edilir. Geri besleme sistemi 21/29 birkaç bağımsız parçadan oluşur: temel yapı (iki sistem tutuculu plaka), baskı yayı, kayar bilyalı merkez mafsal, koruyucu ve koruyucu hortum. Hortum paketlerinin montajı da montajlanırken değişimi kolaydır. Uygun bir delme düzeni ile sistem doğrudan robota veya ara burçlara takılabilir. Delik modeli uyumlu değilse, montaj için ek bir adaptör plakası gereklidir.


UZUN KULLANIM ÖMRÜ SUNUYOR

Firma kompakt R-Tec Liner ile, patentli entegre yay geri dönüş sistemini kullanarak hortum paketini etkin ve az aşınarak yönlendiren lineer bir sistem oluşturmayı sağlar. Yay açılma mesafesi 350 ile 550 mm. arasındadır. 350 mm. strok için çekme kuvveti 140 N, 550 mm. strok için ise 230 N.’dur.

R-Tec Liner, bir yay, sürgü ve trompet (uç parça) ile özel olarak üretilmiş ve hafif bir alüminyum gövdeden oluşur. Muhafaza, sisteme ek stabilite sağlar ve onu esnek bir çözüm haline getirir. Bileşenlerin kirlenmesine ve hasar görmesine karşı koruma sağlar. -40°C ila 120°C arasında çalışabilir ve yanma sınıfı UL94’e göre V2 sınıfını karşılar. Anotlanmış alüminyum gövdesi ile uzun kullanım ömrü sağlar ve çok az bakım maliyeti gerektirir.

Murrplastik dayanıklılık testinde kaydırıcı sistem, toplamda 18 milyon defa denenerek kalitesini ispat etmiştir. Uzun süre sonunda aşınma ve yıpranma meydana gelse de, tüm bileşenleri ayrı ayrı sipariş ederek değiştirmek mümkündür. Bakım oldukça kolaydır. Yay değişikliği gerektiğinde bile kutu sökülmeden değişim yapmak mümkündür. R-Tec Liner robot üzerine bir taban plakası ile monte edilir.

Belli robot tipleri için direkt montaj yapılabilir. Alüminyum gövde üzerine ikinci bir geri besleme sistemi veya robotun valf adaları takılabilir. NW56, NW70, NW 80 ve NW95 ölçülerde EW ve EWX spiral tipleri kullanılabilir.


 

YÜKSEK SICAKLIKLARA UYGUN

Hem R-Tec Box hem de R-Tec Liner, karmaşık robot yörüngelerinde ve küçük alanlarda hortum paketlerinin güvenli, az aşınan ve etkili bir şekilde yönlendirilmesini sağlar. Geliştirmenin hedefi, müşterilere hortum paketlerinin yönlendirilmesi için patentli kaydırma sistemi ile evrensel ve kompakt bir sistem sunmaktır.

Çeşitli boyutları mevcuttur. 70 ve 56 mm spiral boru çapları için büyük R-Tec Box’lar ek olarak, 48, 36 ve 29 mm. spiral boru boyutları için daha kompakt versiyonlar da mevcuttur. Düşük ve orta yük robotların (15 ila 60 kg) satışları sürekli arttığından,

Murrplastik, M32 / P29 ve M40 / P36 spiral boyutları için uygun olan küçük R-Tec Box-S 29/36’yı geliştirmiştir. Bu yaylı geri besleme sistemi, üç farklı uzunluğu karşılamaktadır: 270, 400 ve 600 mm. Entegre ve benzersiz yay dönüş sistemine sahip R-Tec Box ayrıca, özel olarak üretilmiş polipropilen bir muhafazaya sahiptir. Sağlam yapısı ile -40°C ile 120°C arasındaki ortam sıcaklıklarında çalışabilir. Aşınma ve yıpranma durumunda, yıpranan parçalar ayrıca sipariş edilip değiştirilebilir.

R-Tec Box çeşitli robot tiplerinde kullanılabilir, montajı kolaydır. Çeşitli ayar ve uygulama seçenekleri sunar. Robot üzerine montaj için ara taban plakaları mevcuttur ve çeşitli robot üreticilerinin farklı model aralıklarına uyarlanmıştır.

Kolay açılan kilitler sayesinde hortum paketinin bakımı veya değiştirilmesi hızlı şekilde yapılır. Diğer avantajı ise, R-Tec Box optimum kayma özellikleri ile minimum ses seviyesinde çalışır.