Gimatic olarak her yıl birçok teknolojik ve yenilik odaklı ürünü piyasaya sunduklarını belirten Gimatic Genel Müdür Yardımcısı Murat Cebeci, akıllı sistemlerin ve enerji tasarruflu ürünlerin hızla yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte elektrikli tutucuların ve çabuk değiştiricilerin kullanımının her geçen gün arttığını ifade ediyor.

Gelişen teknolojiyle beraber üretimde verimliliği artırmayı hedeflediklerini dile getiren Cebeci, “Yeni NFC ile haberleşen etiket sistemi sayesinde artık robot eli üzerine bilgi yazmak ve okumak kolaylaştı. Gimatic uygulaması ve NFC teknolojisi ile, robot eline ait bütün bilgileri akıllı telefonunuz üzerinden görebilirsiniz. Telefonunuzu etikete yaklaştırdığınızda, tüm parça listesini görebilir, sistemin ne kadar süredir çalıştığını ve kaç çevrim yaptığını inceleyebilir, ihtiyaç olması halinde parçaların bakımları veya değişmesi için kalan süreyi hesaplayabilirsiniz.” diyor. 

Murat Bey, Gimatic olarak kısaca yapılanmanızı anlatabilir misiniz?

Gimatic, robot elleri ile tutucular konusunda satış ve teknik hizmet veren uzman bir İtalyan firmasıdır. Gimatic pnömatik ve elektrikli tutucuların yanı sıra, plastik enjeksiyondan parça alan robot elleri konusunda tüm dünyada uzmanlaşmıştır. Enjeksiyon makinasından parça alan robot eli ve ekipmanları konusunda ürün yelpazesi en geniş firmayız. Gelişen teknolojiyi hem tutuculara hem de robot ellerine yansıtmaya devam ediyoruz. Gimatic’in dünya çapındaki organizasyonu ve üstün teknolojik uygulamaları sayesinde, yurt içi ve yurt dışındaki bütün partnerlerimize aynı kalitede hizmet vermeye devam ediyoruz.

Yeni ürünlerinizde, enerji tasarruflu ve akıllı ürünlerin ağırlıklı olduğunu biliyoruz. Son dönemde ürün grubunuzda yaşanan gelişmeler ve yenilikler nelerdir?

Akıllı sistemlerin ve enerji tasarruflu ürünlerin hızla yaygınlaşmaya başlamasıyla beraber elektrikli tutucuların ve çabuk değiştiricilerin kullanımı her geçen gün artmaktadır. Gimatic olarak gelişen bu teknoloji sayesinde üretimde verimliliği arttırmayı hedefliyoruz. Gimatic elektrikli ekipmanlarımız, hava sarfiyatının önüne geçerek enerji tasarrufu konusunda büyük avantajlar sağlamaktadır. Ayrıca yeni NFC ile haberleşen etiket sistemi sayesinde robot eli üzerine bilgi yazmak ve okumak da artık oldukça kolay. Gimatic uygulaması ve NFC teknolojisi ile, robot eline ait bütün bilgileri akıllı telefonunuz üzerinden görebilirsiniz. Telefonunuzu etikete yaklaştırdığınızda, tüm parça listesini görebilirsiniz. Sistemin ne kadar süredir çalıştığını ve kaç çevrim yaptığını inceleyebilir, ihtiyaç olması halinde parçaların bakımları veya değişmesi için kalan süreyi hesaplayabilirsiniz. 

Gimatic teknolojisinin medikal sektöründeki avantajlarına ilişkin bilgi verebilir misiniz?

Plastik ve otomasyon sektörünün yanı sıra medikal sektörüne yönelik önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Medikal sektöründe ilaçların taşınması için tasarlanan IP65 korumalı ve Cleanrrom sertifikalı özel silikon fanus içerisinde çalışan elektrikli tutucumuz bunlardan birisidir. Gimatic’in inovatif ürünlerinden olan bu sistem sayesinde amaç, Cleanroom prosedürü ile çalışması gereken ortamlarda, gripper kaynaklı herhangi partikülün ortama ulaşmasının önüne geçilmesidir. 

Genel olarak 2020 yılının ilk yarısı Covid-19’dan da kaynaklı bir hayli zor geçti. Yılın ikinci yarısındaki hedeflerinizi ve beklentilerinizi öğrenebilir miyiz?

Özellikle 2020 yılının ikinci yarısından itibaren ülkemiz ve tüm sektörler için yüksek teknoloji ile üretimin yaygınlaşarak artacağı bir yıl olacağını öngörüyoruz. Gimatic her yıl birçok teknolojik ve yenilik odaklı ürünü piyasaya sunuyor. Gimatic olarak, yeni ürünlerin ülkemiz pazarında yaygınlaştırılmasında ve sanayimize katma değer kazandırmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Geleceğe dönük hedeflerimiz doğrultusunda, önümüzdeki yıllarda da, otomotiv, beyaz eşya, plastik, metal, gıda ve medikal alanlarındaki başarılı çalışmalarımızın devamını sağlayarak, ülkemiz sanayisine katkıda bulunacağımıza ve büyüme hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz.