İnsan eline yakın hassasiyet ve kabiliyetteki robotlarıyla endüstriyel üretime hız ve verimlilik kazandıran Mitsubishi Electric, kolaboratif robotMELFA ASSISTA ile Galataport Karaca mağazasında yerini aldı.

Mağazada ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan cobot barista, yüzde 100 hassasiyetle Türk kahvesi deneyimi sunuyor.

ÖNCE SİPARİŞİ ALIYOR, SONRA KAHVEYİ HAZIRLIYOR

Kolay programlama ve sistem konfigürasyonu sayesinde en basit işlerden en kompleks yapıdaki uzmanlık gerektiren faaliyetlere kadar her alanda çalışan MELFA ASSISTA, pratik bir şekilde komut alarak insanlarla iş birliği içinde çalışabiliyor.

REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU

Karaca’nın Hatır Mod serisinde yer alan iki adet Türk kahvesi makinasını kullanabilen cobot, kahve ve şeker için dozajlama üniteleri sayesinde isteğe göre kahve hazırlayabiliyor. İlgili fonksiyonlar, Mitsubishi ElectricServo ve FX5U PLC ile gerçekleştiriliyor ve kontrol ediliyor. Yetenekli MELFA ASSISTA, boş cezveyi önce kahve dozajlama ünitesinin altına getiriyor, ardından PLC’ye“dök” sinyali göndererek kahvenin dökülmesini sağlıyor. Sonra ise şeker dozajlama ünitelerinin altına getirerekaynı şekilde PLC’ye“dök” sinyali gönderiyor. PLC ekranından seçilen sade, orta veya şekerli seçeneklerine göre şeker dozajı ayarlanıyor.

Yetenekleriyle dikkat çeken markanın kolaboratif robotu, söz konusu işlemler sonrasında muslukların altına gidiyor. Eğer kahve pişirme özelliği közde seçilmişse sadece su, sütlü seçilmişse su ve sütü alıyor. Ardından karıştırıp makinanın içine yerleştiriyor. Makinanın düğmesine basan cobot, kamera ile makinanın kahve pişirme ışığının sönmesini takip ediyor. Işık sönüp de kahve piştiğinde sinyali alarak cezveyi fincana servis ediyor. Son olarak da cezveyi muslukta yıkayıp tekrar makinanın içine yerleştiriyor.

GÜVENLİK KAYGISINI ELİMİNE EDİYOR

Marka, farklı sektörlerde kullanılarak üretime verimlilik, esneklik, hız ve sezgisellik kazandıran MELFA ASSISTA ile Türk kahvesi yapabilecek kadar hassas ve yetenekli söz konusu cobotlar ile üretimde iş birliği dönemini hızlandırmayı amaçlıyor.

Görsel destekli öğretim ara yüzü sayesinde uzman olmayan kişiler tarafından dahi pratik olarak kullanılabilen MELFA ASSISTA, RT VisualBox ile özel program bilgisine ihtiyaç duymuyor. En önemlisi degrafik sihirbazları ile tüm parametreleri kolayca ayarlama özelliği sunuyor.