Robomaker Mühendislik tarafından ayakkabı sektöründe kalıp ayırmak üzere gerçekleştirilen proje ile firma ürün kalitesini artırdı. 

İş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde çalışanların sağlığını korumak amacıyla devreye alınan robotlu projede, Staubli’nin TX90 robotu kullanıldı. Robomaker Mühendislik’in tasarım, yazılım ve montajını gerçekleştirerek devreye aldığı robotik spreyleme projesi, botun kalıba yapışmasını önlüyor. 

Ayrıca firma, robotik spreyleme projesini devreye alarak bir çalışanın farklı alanlarda kullanılmasına imkan sağladı.

PROJE DANIŞMANLIĞI DA VERİYOR

Robomaker Mühendislik Firma Yöneticisi Mert Eron, “Botun kalıba yapışmaması için robotik spreyleme projesi gerçekleştirdik. Devreye aldığımız robot, kalıp spreyleme yapıyor. İnsan kaynaklı hataların önüne geçilmiş oldu ve süreç hızlandı. Üç hat daha devreye almaya planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

İhtiyaca özel robotik otomasyon çözümleri sunan Manisa merkezli Robomaker Mühendislik, endüstriyel robot sistemleri, yazılımları ve mühendislik çözümleri ile pazarlamasında müşterilerine hizmet veriyor.

Mitsubishi Electric, KUKA, Robos, Nachi entegratörlükleri ve diğer çözüm ortaklarıyla otomotivden gıdaya, elektrik-elektronikten beyaz eşyaya pek çok farklı sektöre yönelik çözümler sunuyor ve proje danışmanlık hizmetleri veriyor.