ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından gerçekleştirilen Roboik İnsansız ve Otonom Kara Araçları (İKA) Geliştirme Yarışması'nda derece girenlerin ödülleri TEKNOFEST'te takdim edildi.

SS tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, savunma sanayisinde önemi gittikçe artan insansız ve otonom sistemler konusunda, SSB tarafından gerçekleştirilen "Roboik " çatısı altındaki yarışmalardan "İnsansız ve Otonom Kara Araçları (İKA) Geliştirme Yarışması"nın ödülleri sahiplerine verildi.

Öğrenci ve bağımsız katılımcılar kategorisinde 78, küçük ölçekli işletmeler kategorisind isee 8 başvurunun yapıldığı projeler, SSB, akademisyenler ve savunma sektörü çalışanlarından meydana gelen 20 kişilik jüri heyeti tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucu 14 farklı üniversiteden 20 öğrenci takımı ve 9 bağımsız katılımcı ile küçük ölçekli işletmeler kategorisinde 5 takım finale kalarak yarışmaya katılmaya hakkına sahip oldu.

Ağustosta SSB’de yapılan final yarışmasında dereceye girenlere ödülleri TEKNOFEST’te takdim edildi. Öğrenci ve bağımsız katılımcılar kategorisinde birinci olan İTÜ Racing takımı ile küçük ölçekli işletmeler kategorisinin birincisi Polonom Teknoloji San. ve Tic. AŞ ödüllerini dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Dereceye giren diğer yarışmacılara ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır ile T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın yer aldığıbir törenle takdim edildi.

Öğrenci ve Bağımsız Katılımcılar kategorisinde İTÜ Seyyah takımı ikinci olurken, üçüncülüğü Erciyes Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi takımları paylaştı.

Küçük ölçekli işletmeler kategorisinde ise Tulpar Arge Savunma ve Mühendislik Teknolojileri AŞ ile Leo Mühendislik Limited Şirketi teşvik ödülüne sahip oldu.