Fronius International GmbH'nin 2020 Kasımının başlarında Prototip Merkezi açacağı bildirildi.

Böylelikle kaynak teknolojisi uzmanı Fronius, yukarı Avusturya'daki Wels şubesinde bundan sonra sadece birleştirme teknolojisi alanında özel müşteri çözümleri üretmekle kalmayacak, aynı zamanda prototip aşaması için parçaların kaynak işlemlerini de gerçekleştirecek.

Wels'te bulunan ve toplam 900 metrekareden büyük bir alandan oluşan yeni prototip merkezi, MIG-CMT'li iki kaynak hücresini, LaserHybrid teknolojisini ve optik bir ölçüm sistemini kapsıyor. 

Merkezde 3x2 metreye kadar ebatlara sahip parçalar işleme alınabilecek.

Elektrikli mobilite gibi revaçta olan yenilikler sayesinde yeni parçalar ortaya çıkmakta ve böylelikle üretim için, örneğin birleştirme tekniği konusunda özel bilgi zorunluluğu gibi yeni zorluklar meydana geliyor.

Özellikle prototip üretiminde gerekli özel tesisler beraberinde yatırım risklerini de getirebiliyor.

"GÜVENLİ ÜRETİM İÇİN DESTEK OLMAYA KARAR VERDİK"

Fronius Perfect Welding Bölümü Ticari Müdürü Harald Scherleitner, "Son yıllarda tedarik şirketleriyle yaptığımız iş birliği sayesinde, prototip yapımının önemli ve müşterilerimiz için sıklıkla güvensizlikle dolu bir konu olduğunu fark ettik. Bu sebeple müşterilerimize bu alanda destek olmaya karar verdik." dedi.

Fronius Perfect Welding, çözüm sunucusu yolunda önemli bir stratejik adım olarak gelecekte müşteri talebi doğrultusunda prototip parçaların kaynak işlemlerini yapacak. Böylelikle müşteriler, kendi prototip merkezi için yatırım yapmak zorunda kalmayacak ve aynı zamanda da Fronius'un tüm kaynak bilgisinden yararlanabilme imkanı bulacak.

Prototip Merkezi Müdürü Wolfgang Scherleitner ise,  "Müşterilerimize prosese bağlı teknik destek sunuyoruz ve özel parça için en ideal kaynak çözümünü kendi merkezimizde geliştiriyoruz. Sonrasında seri üretime geçildiğinde, genel yüklenici olarak gerekli kaynak tesislerini de doğrudan beraberinde teslim edebiliyoruz." şeklinde konuştu.