Pilz Türkiye ve Üsküdar Amerikan Lisesi Robotik Kulübü önemli bir sponsorluk anlaşmasına vardı. 

Anlaşma kapsamında Pilz, Üsküdar Amerikan Lisesi Robotik Kulübü’ne maddi ve teknik yardım sağlayarak ABD’de düzenlenecek FIRST® Robotics Competition (FRC) etkinliğine katılması için destek olacak. 

“DEĞERLİ BİR FIRSAT OLUŞTURACAĞINA İNANIYORUZ”

Sponsorluk anlaşması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Pilz Türkiye Genel Müdürü Yavuz Çopur, Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinin lise çağında olsalar bile, teknoloji ve mühendislik konularında kendilerini geliştirmeleri ve bir hedef doğrultusunda ilerlemeleri adına söz konusu desteğin değerli bir fırsat oluşturacağına inandıklarını dile getirdi. 

FRC DÜNYA ŞAMPİYONASI 17-20 NİSAN’DA DÜZENLENECEK 

FRC’nin İstanbul elemeleri olan FRC İstanbul Regional, 1-4 Mart’ta Ülker Sports Arena’da gerçekleştirilecek. 

Etkinlikte robotlarını sergileyerek yarışmalara katılan ve yarışmalarda başarılı olan takımlar, 17-20 Nisan 2019 tarihlerinde ABD’nin Houston şehrinde düzenlenecek FRC Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Sponsorlar ve gönüllülerin destekleri ile yapılan ve 26 yıllık geçmişi bulunan FRC etkinliği, öğrencilere yardımlaşmanın ve takım ruhunu benimsetmenin yanı sıra bilim ve teknoloji alanında ilgilerini artırmayı amaçlıyor.

ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİ ROBOTİK KULÜBÜ NELER YAPIYOR?

Üsküdar Amerikan Lisesi Robotik Kulübü, 14 yaşındaki hazırlık sınıfı öğrencilerinden 19 yaşındaki son sınıf öğrencilerine kadar toplam 40 kişiden oluşan takımı Tigers 7228 ile yarışmaya katılmak üzere hazırlıklarına son sürat devam ediyor.

STEM alanındaki farklı etkinliklerde de faaliyet gösteren kulüp, Türkiye’nin liseliler tarafından liseliler adına düzenlenen ilk kodlama yarışması olan CodeFest’in organizasyon ekibi ve katılımcıları arasında yer alıyor ve teknoloji alanında kızların yeteneklerini ve tutkularını keşfetmelerine yardımcı oluyor.