Simtekno Endüstriyel Ürünler Teknik Destek ve Satış Mühendisi Abdulkadir Şahiner, geniş robot porftöyüne sahip Photoneo Bin Picking Studio programının hızlı kurulum, kullanım kolaylığı sağladığını ve herhangi bir program bilgisine ihtiyaç duyulmadan programlama işleminin yapılabileceğine dikkat çekti.

Şahiner, firmanın “Photoneo Bin Picking Studio” konulu online seminerinde; “Phoxi 3D Scanner Topoloji ve Bağlantı Şeması”, “Uygulama Örnekleri, “Bin Picking Studio Programlama” konularını anlattı, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

"KOLAYLIKLA TAŞINIYOR"

Bin Picking Studio web arayüzü ile kullanıcılarına kolaylıkla program yapma imkanı verdiklerini belirten Şahiner, Phoxi ürünleriyle ilgili şu bilgileri paylaştı: 

“IP65 koruma sınıfına sahip olup; sol ve sağdaki iki gözünden birinde iki boyutlu kamera vardır. Diğeri ise lazer ışık demetini yayan kısımdır. Noktasal ışık yüzeye yansıtılarak yüzeyden kameranın görüntü almasıyla bir nokta bulutu oluşturuyor. Bu nokta bulutu sayesinde üç boyutlu görüntü anlamlandırılıyor. Sabit bir noktadan noktasal lazer ve kamera ile üç boyutlu görüntü alıyor. Lazerle çalışmasının avantajları parlak yüzeyler, sac malzemeler gibi yansıtıcı malzemelerin üç boyutlu görüntüsü başarılı bir şekilde elde ediliyor. Karbon gövdeye sahip olması dolayısıyla hafif ve kompakt bir üründür ve robot eli tarafından taşınması gerektiğinde avantaj sağlıyor.”

"UYGULAMAYA GÖRE 5 FARKLI MODELİ MEVCUT"

Ürünün görüntü taramayla ilgili 5 farklı modeli bulunduğunu ifade eden Şahiner, “En küçük ürünümüz 130x140x60mm, en geniş ürünümüz ise 2400x1800x2200mm boyutlarına sahiptir. Europalet gibi bir alan için de 1300x975x1200mm tarama alanına sahip L ürünümüz kullanılabilir. Diğer ürünlerimiz de uygulamaya ve bakılacak alana göre tercih edilebiliyor.” 

Phoxi’nin yazılım için kontrol ünitesinin bulunduğunu belirten Şahiner, kontrol ünitesinin içinde Bin Picking Studio programının olduğunu, kontrolün bu program aracılığıyla yapıldığını ve haberleşmenin Ethernet üzerinden gerçekleştirildiğini söyledi.

"BİRÇOK MARKA SİSTEME TANIMLI"

Ayrıca network aracılığıyla da programa müdahale etme ve izleyebilme imkanının bulunduğunu kaydeden Şahiner, Bin Picking Studio programına ise web ara yüzünden programa bağlanarak programlama işleminin gerçekleştirilebildiğini ve programın 15 adımdan oluştuğunu söyledi. 

Hızlı kurulum, kullanım kolaylığı ve herhangi bir program bilgisine ihtiyaç duyulmadan programlama işleminin yapılabildiğine dikkat çeken Şahiner, geniş robot portföyüne sahip olduğunu ve birçok markanın sisteme tanımlı olduğunu dile getirdi.