PETRONAS'ın teknoloji ticarileştirme kolu PETRONAS Technology Ventures Sdn Bhd (PTVSB), tehlikeli ve potansiyel olarak patlayıcı ortamlarda güvenli kullanım için özel olarak tasarlanmış ve onaylanmış bir endüstriyel denetim robotu olan ANYmal X'i ticarileştirmek için İsviçreli otonom robotik çözümleri uzmanı ANYbotics AG ile ortaklık kuruyor.

ABB, YENİ ROBOTIK TESİSİNİ ABD'DE AÇTI ABB, YENİ ROBOTIK TESİSİNİ ABD'DE AÇTI

PETROL VE DOĞAL GAZ ENDÜSTRİSİNDE KULLANIMINA ÖNCÜLÜK EDİYOR

Firma, 2019 yılından beri ortak Ar-Ge çalışmalarıyla ANYMal X'i ANYbotics ile birlikte geliştirerek, otonom, bacaklı Ex-sertifikalı (Patlayıcı Sertifikalı) robot hizmetlerinin petrol ve doğal gaz endüstrisinin ihtiyaçları ile entegrasyonuna öncülük ediyor.

PTVSB İcra Kurulu Başkanı Dr. Mahpuzah Abai ve ANYbotics Baş Ticari Sorumlusu Enzo Wälchli tarafından temsil edilen iki firma arasında Offshore Teknoloji Konferansı Asya 2022'nin (OTC Asya 2022) oturum aralarında bir ticari anlaşma imzalandı. 

PETRONAS Proje Teslimi ve Teknolojiden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Bacho Pilong ve ANYbotics CEO'su ve Kurucu Ortağı Dr. Péter Fankhauser’in de katılımıyla gerçekleştirilen imza töreni ile resmiyet kazanan anlaşma, PETRONAS'ın ANYmal X dağıtımını PETRONAS tesislerine entegrasyonunu ve 2025 yılına kadar ANYmal X'in endüstri genelinde kullanımını teşvik etme taahhüdünü içeriyor. 

İŞ BİRLİĞİYLE İLGİLİ NE DEDİLER?

Söz konusu anlaşma ile ilgili görüşlerini paylaşan Dr. Mahpuzah Abai, şöyle konuştu:

“Bu stratejik ortaklık sayesinde PETRONAS, hem ulusal hem de uluslararası pazarlara teknoloji satışlarını artırmak için yeni fırsatlardan yararlanmayı ve aynı zamanda geleneksel uygulamaların ötesine geçmek için Ar-Ge'de inovasyonu teşvik edilmesini amaçlıyor. Bu iş birliğinin her iki taraf için de daha sağlam bir ekosistemle sonuçlanacağından eminiz.”

Dr. Fankhauser ise, “ANYmal X, dünyanın ilk ve olağanüstü mühendislik başarısıdır. Enerji endüstrisindeki ortaklarımız için operasyonların güvenliğini ve verimliliğini artırmanın sektör genelindeki etkisinden heyecan duyuyoruz.” dedi.

KARADA VE DENİZDE OPERASYONLARDA KULLANILABİLİYOR

Anymal X, hem karada hem de denizde, petrol ve gaz tesislerinde veya petro-kimya üretim ve işleme operasyonlarında konuşlandırılabiliyor.

Bu alanlarda kullanılan bir ekipmanın, yüksek düzeyde yanıcı maddelerin varlığında bile, herhangi bir patlamaya neden olmayacağı garanti edilmelidir.