Pepperl Fuchs Turkey İş Geliştirme Mühendisi Hamdi Kobal, Zirve'de firmalarının yeni ürün grupları ve AGV’ler, AMR’ler için sensör gruplarını tanıtmanın yanı sıra robotların işlerini yapmasına katkı sağlayan VOS görüntü sensörlerini lanse etmeyi planladıklarını söyledi.

MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR

“YENİ ENDÜSTRİ DEVRİMİNE SENSORİK 4.0 SLOGANIYLA GİRİYORUZ”

Sensör teknolojisi ve patlama koruması alanlarında öncü, lider ve yenilikçi olarak bilinen dünya çapında firmalardan Pepperl+Fuchs, yaklaşık 6 binden fazla çalışanı ile fabrika otomasyonu için yenilikçi ve akıllı sensör teknolojileri üzerine ve proses otomasyonu için de patlama korumasına yönelik ürünler üzerine çalışmalar yapıyor.

Sensörlerin, makinaların, tesislerin, fabrika içerisindeki otomasyon hatlarının ve robotların gözleri ve kulakları olduğuna dikkat çeken Kobal, “Üretim sürecini ve makina ortamlarını doğru bir şekilde izlemeleri gerekir. Bu görevi hızlı ve kusursuz bir şekilde yerine getirebilmek için sensörler, işlem birimine işlevsel verileri hızlı bir şekilde aktarırken, sürece ve ortama esnek bir şekilde uyum sağlarlar. Pepperl+Fuchs için bu ‘Sensorik 4.0’dır ve bu bizim sloganımızdır. Endüstri 4.0 devriminin hızlanmasıyla birlikte yeni nesil ürettiğimiz tüm sensörleri akıllı hale getirerek, piyasaya Sensorik 4.0 sloganıyla giriyoruz.” şeklinde konuştu.

HEDEFİNDE DEPO LOJİSTİĞİ, İÇ LOJİSTİK VE OTOMASYON VAR

Zirve’de odaklanacakları konular hakkında da açıklamalarda bulunan Kobal, “Bu yılki Zirve’de daha çok Pepperl+Fuchs’un son yıllarda çıkardığı yeni ürün grupları ve otonom yönlendirmeli araçlar (AGV’ler, AMR’ler vb. robotlar) üzerinde kullanılabilecek sensör grupları üzerine yoğunlaşmayı hedefliyoruz. Hedefimizde bu tarz robot üretimi yapan ve son kullanıcı olarak bu tarz robotları fabrika içerisinde kullanmak isteyen firmalar var.” dedi.

AGV’lerin ya da AMR’lerin, malzemeleri ve malları tam olarak ihtiyaç duyulan yere taşıyarak fabrikalarda ve tesislerde sessizce hareket ettiklerini kaydeden Kobal, “Pandemi ve Endüstri 4.0’ın etkisiyle birlikte üretim, depo lojistiği ve üretim hatlarında otomatik yönlendirmeli araçların kullanımı sıklaşmaya başladı. Bu çerçevede bizler de depo lojistiği, iç lojistik ve üretim hatlarındaki otomasyon sektörlerine hitap ediyoruz. Ayrıca Zirve’de, yeni çıkardığımız ürün grubu olan VOS Vision Sensors (VOS görüntü sensörlerini) lanse etmeyi planlıyoruz. Bu görüntü sensörleri, robotlu üretim hatlarındaki robotların üzerlerinde de kullanılarak robotların işlerini yapmasına katkıda bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“MÜŞTERİLERLE FİZİKİ OLARAK BULUŞACAK OLMAK HEYECANLANDIRIYOR”

En son 2019’da katıldıkları Robot Yatırımları Zirvesi’nin geri dönüşünün mutluluğu içerisinde olduklarını aktaran Kobal, hedef ve beklentilerini ise şöyle açıkladı:

“Yaklaşık iki yıldır hayatın olağan akışını yavaşlatan ve neredeyse durduran pandemi günlerinden sonra tekrardan bir etkinlikte müşterilerle fiziki olarak bir araya gelecek olmak bizleri heyecanlandırıyor. Bu sebepten ötürü, bu yılki Zirve’de, sektördeki birçok müşterimize ve potansiyel yeni müşteri adaylarımıza Pepperl+Fuchs’un yeni ürün gruplarını tanıtmayı, göstermeyi ve anlatmayı hedeflemekteyiz. Tüm bu fiziki görüşme, tanıtım ve toplantıların pandemi kuralları çerçevesinde alınacak en üst düzey önlemlerle, sağlıklı bir ortam içerisinde gerçekleştirilmesi, en büyük istek ve temennimizdir. Müşterilerimizin ve bizlerin sağlığı her şeyden önce gelir. Bu çerçevede bu yıl güzel, sağlıklı ve müşterilerin yoğun bir şekilde ilgi göstereceği bir Zirve beklemekteyiz.”