Tara Robotik Otomasyon tarafından çelik panel radyatör üreticisi bir firmada hayata geçirilen “Radyatör Panel Petek Paletleme Robot Otomasyon Sistemi” projesinde paletleme prosesi otomatize edilerek verimlilik elde edildi.

İki adet 250 kg taşıma kapasitesine sahip ABB’nin IRB 660 modelinin kullanıldığı projede robotlar, farklı boyutlarda sisteme giren radyatörlerin belirlenmesiyle birlikte ürüne özel eylem gerçekleştiriyor. 

GRİPPER İLE GÜVENLİ TAŞIMA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Söz konusu sistemde kaynak hattından çıkan ve testlerden geçen radyatör paneller, ABB paletleme robotu ve özel robot eli aracılığıyla alınarak ahşap paletlere otomatik olarak dizim işlemi yapılıyor. Manyetik gripper sayesinde radyatörlerin güvenli bir şekilde taşınmasına imkan veriliyor.

ABB ROBOTİK VE METTLER TOLEDO GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR ABB ROBOTİK VE METTLER TOLEDO GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR

Hattan çıkan radyatör panel peteklerinin ölçüleri özel ölçüm sistemi ile otomatik olarak ölçüldükten sonra firmanın yazılımıyla robota iletiliyor. Robot, bu bilgi ile fabrika SAP sistemi aracılığıyla haberleşerek söz konusu bilgiye göre radyatör panelleri peteklerinin palete dizilmesini sağlıyor.