Otonom Mobil Robotlar (AMR) alanında uzmanlaşan Milvus Robotics, Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadeleye destek vermek üzere harekete geçti ve SEIT otonom mobil robotunu dezenfeksiyon robotuna dönüştürdü.

Firmanın ürettiği SEIT otonom mobil robot, SEIT-UV olarak salgın sürecinde sağlık sektöründe kullanıma hazır hale getirildi.

Otonom olarak kapalı alanlarda UV-C dezenfeksiyonu sağlayan robot, üzerinde yer alan UV-C tüpleri sayesinde hasta odaları, koridorlar, ameliyathane ve yemekhane gibi ortamların tamamen otonom olarak dezenfekte edilmesini sağlıyor.

İhtiyaç doğrultusunda robotu dönüştürmeye karar verdiklerini ifade eden Milvus Robotics Genel Müdürü Hasan Ölmez, “Robotumuz, son derece güvenilir ve emniyetlidir. Kurulumu ve kullanımı çok kolay olup, sağlık personeli ile birlikte rahatlıkla çalışabilir.” dedi.

10 DAKİKADA DEZENFEKTE EDİYOR

Dezenfeksiyon süresinin 25 metrekare oda içerisinde 10 dakika olan ve 360 derece UV etki alanına sahip robotun toplam ağırlığı 120 kg.

3D kamerası bulunan, 3 saat çalışma ve 4 saat şarj süresi olan robotun aynı zamanda acil durdurma düğmeleri ve LED uyarı aydınlatmaları da bulunuyor.