Yüzde 100 Türk sermayesi ile kurulan ve Türk İmalat Sanayii’nin gelişimine katkı sağlamayı kendisine vizyon edinmiş, global anlamda konularında uzman markaların temsilciliğini yapan Günmak A.Ş, 33 yıldır, Türk sanayicisinin üretim yolculuğuna birlikte değer yaratmaya odaklanıyor.  

Robotlu üretim vizyonunda, 50 yılın üzerinde tecrübeye sahip Japon Kawasaki Robotics ve Epson Robot firmalarının vizyonlarının kesişim noktasında yer aldıklarını vurgulayan Günmak A.Ş. Pazarlama Müdürü Aslıhan Özdemir, “Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 felsefesi ışığında, robotikleşen ve dijitalleşen gelecekte, robotlu otomasyon ile daha yüksek verimlilikte ve kalitede üretim sağlamak, teknolojiyi üretimde insana karşı tehdit olarak değil, insanın işlerini kolaylaştırmak amacıyla kullanmak, insan-robot işbirliği çerçevesinde daha güzel yarınlara ulaşmak ortak vizyonumuz” dedi. 

Özdemir, “Kullanıcı dostu arayüze sahip, yüksek kapasitede ve hızda robot model seçenekleri başta olmak üzere, daha dar alanda daha fazla kuruluma imkan sağlayan robotlar, insanlarla birlikte çalışan işbirlikçi robotlar ve medikal sektörün hizmetine sunulan robotlar, bu vizyonun gerçekleştirilmesine katkıda bulunuyor” şeklinde sözlerini sürdürdü. 

ODAK ÖNCELİKLE OTOMOTİV VE BEYAZ EŞYA  

5. Robot Yatırımları Zirvesi’nde odaklanacakları konularla ilgili bilgiler veren Özdemir, “Kawasaki robotlarla yer alacağız fakat Günmak’ın temsilciliğini yaptığı diğer markaların her biri de robotların yanında, otomasyonun tamamlayıcısı konumunda.  Komple ürün gamımız, sadece robotik kaynak ve taşıma gibi uygulamaları değil, robotik dozaj, robotik püskürtme/boyama ve robotlu montaj otomasyonu gibi endüstride çok çeşitli sektörlerdeki ihtiyaçlara çözüm sunuyor. Bu anlamda Robot Yatırımları Zirvesi’nde odağımızda, otomotiv ve beyaz eşya başta olmak üzere genel endüstri yer alıyor” dedi. Özdemir, “Zirve’de otomotiv sektöründe punta kaynak uygulamalarına özel olarak geliştirilmiş, Kawasaki BX serisi robotlar ve taşıma, paletleme, sealing, kaynak vb. gibi çok amaçlı endüstriyel kullanıma yönelik Kawasaki R serisi robotlarla yer alacağız” şeklinde konuştu. 

HANGİ UYGULAMALARI GERÇEKLEŞTİRİYOR?

Günmak A.Ş. Pazarlama Müdürü Aslıhan Özdemir, Kawasaki Robotlar ile yaptıkları başarılı robotik  uygulamalar olan, otomobil gövdesinin birleştirilmesi, otomobil sac parça kaynağı, otomobil gövde boyama, su sızdırmaz yüzey kaplaması, alüminyum enjeksiyon prosesinden çıkan parçaların kalıptan alınması, paslanmaz çelik malzemelerin plazma kaynağı ile birleştirilmesi, konveyör bant üzerine pet şişelerin beslenmesi, otomobil camlarına mastik dozajı, çamaşır/bulaşık makinası üst tabla 2K poliüretan dozajı, CNC işleme merkezine iş parçası yükleme/boşaltma, uçak/gemi/tren koltukları şasi kaynağı, eriyik haldeki camın potadan alınması ve kalıplara dökülmesi, yumurta viyollerinin palete istiflenmesi, kalıpların silikon havuzuna daldırılması, contaların ok/not ok olarak ayrılması, yüksek basınçlı su ile metal yüzeyden boya temizliği gibi proje ve uygulamaları da ziyaretçilerle paylaşacaklarını sözlerine ekledi.