Robotik otomasyon sektörünün önde gelen firmalarından olan Optimum Mekatronik, ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi sertifikasını alarak sürdürülebilir üretim anlayışını pekiştirdi.

Manisa merkezli firma, almış olduğu söz konusu belge ile kurumsal kimliğini daha da geliştirmeyi ve müşterilerine daha iyi bir hizmet sunmayı amaçlıyor.

Firma söz konusu belge ile ulusal ve uluslararası yasal mevzuatlara uyum sağlamayı, izin ve yetki belgelerinin alınmasını kolaylaştırmayı, ulusal ve uluslararası alanda itibar kazanmayı, çevre etkilerinden kaynaklanan maliyetleri düşürmeyi, doğal kaynakların etkin kullanımı sonucunda masrafları azaltıp verimliliği artırmayı amaçlıyor.

KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI

Ayrıca şirketin bu kapsamdaki diğer hedefleri ise şu şekilde sıralanıyor:

•    Müşterilerine, çevre yönetimi için bir yükümlülük altına girildiği güvencesini verip, onların güvenini artırmak.
•    Mesuliyetle sonuçlanan olayları azaltıp dolayısıyla mali sorumluluk sigortası maliyetlerini düşürme potansiyeline ulaşmak.
•    Şirketin faaliyetlerinden kaynaklanan kirliliğin, kaynaktan başlayarak kontrol altına alınması ve bu doğrultuda kirlenmenin azaltılması.
•    Potansiyel tehlike durumlarının belirlenmesi sayesinde acil durum ve kazalara karşı hazırlıklı olunduğundan kayıpla sonuçlanan olayların azalması.
•    İşyerinin kalitesinin dolayısıyla çalışanların moralinin yükselmesini sağlamak ve işletmeye bağlılıklarını artırmak.                                  
•    Sunulan eğitimler sayesinde çalışanlarda çevre bilincinin artmasını sağlamak.
•    Yeşil üretim süreçlerinin önemli olduğu pazarlara girmeyi kolaylaştırmak.

ISO 10002 Müşteri Memnuniyet Yönetimi, ISO 16949 Otomotiv Kalite Yönetim, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi sertifikalarına ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi sertifikasını da ekleyen şirket, bu doğrultuda çevreye ve gelecek nesillere, çalışanlarına, tedarikçilerine, müşterilerine ve diğer tüm paydaşlarına karşı olan sorumluluğunun bilincinde olarak misyonunun gereklerini yerine getirmeye devam ediyor.