Optimak STU Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Cavit Kulak, Zirve’de otonomiye, yüksek teknolojiye ağırlık vererek yapay zekalı sistemlerin yanında görüntü, ses işleme, otonom çalışabilen AGV, AMR, AS/RS gibi uygulamaları ve bunların üzerinde kullanılabilecek otonom çalışacak platformları öne çıkaracaklarını ifade etti.

YATIRIM YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ ANLATACAK

Kulak, Zirve’de makina ve sistem yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili kendi tecrübelerinden yararlanarak bir çalışma hazırladıklarını dile getirerek çalışma amaçlarını şöyle açıkladı:

“Bu çalışma ile ilgili amacımız, müşterimizin en doğruyu seçmesini sağlayacak bir rehber hazırlamak. Müşterilerimizden bazıları makina alırken fiyat, bazıları marka, bazıları da başka nedenlere odaklanarak hareket ediyor. Bu noktada müşterilerimize alacakları makinalarla ilgili sormaları gereken doğru soruları ve yapmaları gereken maliyet hesaplarını göstereceğiz. Tüm üreticilerin ve makina imalatçılarının bildiği üzere, bir sistem alırken maliyet/fayda hesabının yapılması gerekmektedir. Finans uzmanlarının çok kullandığı bir terim olan ‘net bugünkü değer’ hesaplarının nasıl yapılması ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini üreticilerimize anlatmak niyetindeyiz.”

“Optimak STU’nun avantajlarını; kurduğumuz sistemlerin elektrik tüketimi, hava tüketimi, gerekli personel adedi, bakım maliyetleri, olası duruşlardan kaynaklanan verim kaybı gibi ölçütlerin hepsini alt alta topladığımızda rahatlıkla görebilirsiniz.” diyen Kulak, “Sistemlerimiz müşterilerimizde yıllarca çalışıyor, fabrikaların yerini işgal ediyoruz üretimini işgal ediyoruz bunun sorumluluğunu düşünerek çalışıyoruz. Üreticilerimiz hat sonu, montaj hatları, intralojistik alanlarında uzmanlığımızı çok iyi biliyor ve bizleri tanıyorlar. Ancak bu kez Zirve’de otonomiye, yüksek teknolojiye ağırlık vererek yapay zekalı sistemleri öne çıkaracağız. Görüntü, ses işleme ve bunlardan yola çıkarak otonom çalışabilen AGV, AMR, AS/RS gibi uygulamaları ve bunların üzerinde kullanılabilecek otonom çalışacak platformları öne çıkaracağız.” ifadelerini kullandı. Kulak, paketleme, paletleme ve streçleme ürün gruplarından önce müşterilerinin verimini artıracak, kalite seviyelerini yükseltecek ve Avrupa Yeşil Mutabakatına uyum konusunda ellerini güçlendirecek sistemlerin nasıl kurulduğunu göstereceklerini belirtti.

Zirve’nin firmaları açısından yılın en önemli organizasyonlarından biri olduğunun altını çizen Optimak STU Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Cavit Kulak, “Hem ülkemizdeki hem de dünyadaki robot ve otomasyon sistemlerindeki değişiklikleri takip edebildiğimiz, meslektaşlarımızla dostluk çerçevesinde görüşüp, konuştuğumuz bir platform olarak değerlendiriyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve meslektaşlarımızla birlikte Zirve’de yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Uzakta kaldığımız müşterilerimiz ve paydaşlarımızla tekrardan buluşmayı heyecanla bekliyoruz.” dedi.