Oppent, Türkiye’nin sağlık alanındaki ilk AGV projesini Acıbadem Maslak Hastanesi’nde hayata geçirerek bir ilke imza attı. 

Firmanın 9 AGV’den oluşan EVOCart AGV filosu, yaklaşık üç aydır hastane içinde her türlü malzeme, ekipman ve yemek servislerinin taşınmasında adeta arı gibi çalışıyor.

Hastane bünyesinde 2018 yılında devreye alınan ve devreye girmesiyle birlikte personelin üzerindeki ağır yükleri taşıma işlerini üzerine alan AGV’ler, yükleri kolaylıkla bir noktadan diğerine dakikalar içerisinde ulaştırabiliyor.

AGV’LER 500 KG YÜK TAŞIYOR, 10 KM YOL YAPIYOR

Hastane yönetiminin verdiği isimle “Robie”ler, hastane içerisinde belli alanlara konumlanmış ve RFID okuyucuların yer aldığı istasyonlar arasında yemek, sterilizasyon malzemesi, atık, kirli-temiz çamaşır gibi yüklerin bulunduğu servis arabalarını taşıyorlar.

Asansörlerle ve kapılarla entegre çalışan AGV’ler, şarj olduktan sonra günde yaklaşık 16-18 saat çalışıyor, günde ortalama 10 km yol yapıyor ve 500 kg’ye kadar yük taşıma kapasitesine sahip bulunuyor.

ACIBADEM MASLAK LOJİSTİĞİ ROBIE’LERLE ÇÖZDÜ

Oppent Türkiye Müdürü Dr. Özgür Salih Mutlu, “Hastane içerisinde EVOcart filomuz için kurulan bir yönetim ve kontrol odamız var. AGV’lerimizin Filo Yönetimini yapan yazılımımız bu merkezdeki sunucumuzda kurulu bulunuyor. Doğal Navigasyon ile görevlerini yerine getiren EVOcartlarımız, yazılımlarımız ile Wifi üstünden iletişimdeler ve gereken durumlarda uzaktan müdahale ile yönetilebiliyorlar.” şeklinde konuştu.

Bu sayede Maslak 1 ile Maslak 2 olarak adlandırılan iki hastane arasındaki bağlantıda lojistiği tamamen çözdüklerini anlatan Mutlu, “İlk başta kültür değişimini yönettik. Hastane personeline eğitimler verdik. Dikkatsizlikten kaynaklanan ufak tefek aksaklıklar olsa da süreci sorunsuz şekilde tamamladık. AGV’lerin rotasındaki yollarda, personel için aynalar yerleştirilmesini sağladık ve sesli/ışıklı uyarı sistemleri kurduk. Aynı zamanda her bir EVOcart üzerinde de sesli ve ışıklı ikaz sistemlerini barındırıyor.” dedi.

“GÜVENLİĞİ EN ÜST SEVİYEDE VE İNSANLA BİRLİKTE ÇALIŞIYOR” 

Bütün Oppent AGV sistemlerinde güvenliğin her zaman en üst seviyede olduğunun altını çizen Mutlu, “İnsanlar birlikte çalışabilen EVO sistemlerimiz, üzerlerinde yük taşırken bile 360 derece etrafını güvenlik açısından taramaya devam ediyor. Örneğin güvenlik alanına bir kişi geçip durursa, onu sesli olarak ikaz ediyor ve onun yolundan çekilmesi için bekliyor. Oppent olarak EVOcart sistemimizin en önemli ve taviz vermeyeceğimiz özelliklerimiz, güvenlik ve filo yönetim yeteneklerimizdir.”