Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin ikinci gününde Gıda / Yiyecek / İçecek / İlaç / Ambalaj / Hızlı Tüketim sektörlerinde robotlu çözümler konulu son panelinde konuşan Hanlıoğlu, gıda sektöründe yerli üreticiye yaklaşılmadığını, bunun yaşanmış kötü tecrübelerden kaynaklandığını ifade etti. 

Gıda sektörüne girmek istediklerini hatta bu konuda kamera ile kontrol sistemleri ve pick&place uygulamalarını devreye aldıklarını anlatan Hanlıoğlu, Türkiye’deki gıda sektörünün çok büyük olduğunu, sektörde birçok gıda üreticisi firma bulunduğunu ancak bunların çözüm firmalarına ciddiyetle yaklaşmadığını belirtti.

“TESİSAT USTASI BİLE ROBOT FİRMASI KURABİLİR” 
 Türkiye’de otomasyon sektöründe kalite kontrol algısının olmadığını kaydeden Hanlıoğlu, tesisat ustasının bile robot firması kurabileceğine değindi. 

Hanlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Otomasyonda şirketlerin çoğu kalitesiz olabiliyor. Kalite beklentisi düştüğünden rekabet artıyor ve fiyatlar üzerinden işlem dönüyor. Bu noktada da başarısız birçok proje çıkıyor. Gıda firması üreticilerine tavsiyem, yerli üreticilere, yerli proje firmalarına şans tanımalarıdır.”