Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin gıda, yiyecek, içecek, ilaç, ambalaj ve hızlı tüketim sektörlerindeki robotlu çözümlerin masaya yatırıldığı üçüncü panelinde değerlendirmelerde bulunan Gök, güvenilir, insan ile iş birliği içinde çalışan kolaboratif robotlar hakkında bilgiler verdi. Robotların detaylandıranların insanlar olduğunu kaydeden Gök, ürünlerinin esnek olduğunu söyledi. 

Gıda sektörünün dünya ortalamasında robot konusunda otomotiv sektöründen sonra geldiğini kaydetti.

Gök, firmaların robotu neden kullanmaları gerektiğine yönelik yol haritası verdiklerini belirterek, firmanın ihtiyaçlarını belirlediğinizde sorunun ortadan kalktığını dile getirdi. Gıda sektöründe önceliklerin hijyen, seri üretim ve esneklik olduğunu kaydeden Gök, “Yatırımcının, kullanıcının öncelikle ihtiyaçlarına karar vermesi gerekiyor.” dedi.