Omron, endüstriyel robotların kullanıldığı büyük üretim hatlarının ve yük hız kontrolüne ihtiyaç duyan üretim enstrümanının kurulumunu kolaylaştıran NX Serisi Emniyet Ağı Kontrolörünü geliştirdi. 

Modüler emniyet kontrolü ile hat düzeni değişikliğinde ya da hat üzerinde bir bakım yapıldığında, üretim hattının tamamen durdurulmasına gerek kalmıyor. 

İKİ EMNİYET PROTOKOLÜNÜ DESTEKLİYOR

Kontrolör, endüstriyel robot üreticileri tarafından kullanılan CIP Safety™*2 ve yüksek hızlı yanıt imkanı veren Safety over EtherCAT®*3 (FSoE) olmak üzere her iki emniyet protokolünü desteklemesi açısından dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Omron’un yeni kontrolörü; NX-SL5500/5700 Emniyet CPU ünitesi, NX-CSG320 Haberleşme Kontrol Ünitesi ve NX102-9020 Makine Otomasyon Kontrolörü ünitelerinden meydana geliyor.

VERİMLİLİĞİ ÜST SEVİYEYE TAŞIYOR

Emniyet sistemleri için otomatik programlama, çevrimdışı simülasyon ve emniyet programlarının kontrolü amacıyla da çevrimiçi bir fonksiyon testi aracılığıyla tasarım evresi ile emniyet doğrulaması arasındaki zaman kısalıyor.

Ayrıca emniyet ile ilgili bilgilerin kaydedilmesi, tecrübesi bulunmayan personelin dahi hattın birdenbire durmasına neden olan sorunu belirlemesine imkan tanıyor ve böylelikle verimliliğin artırılmasını sağlıyor.