Omron kestirimci bakım işlemleri ve kontrole yönelik yeni biz çözümü piyasaya sundu. 

Yapay zekaya sahip bir makina otomasyon kontrolörü için geliştirilen ve sektörde bir ilk olan Sysmac AI Kontrolörü, tesislerde üretim hatları ve ekipmanların kontrol işlevlerini yapay zeka işleme teknolojisi aracılığıyla eş zamanlı bir biçimde birleştiriyor. 

DURUŞ SÜRELERİNİ AZALTIYOR

Bu çözüm, sorunları önceden tespit ederek ve söz konusu sorunların çözümü amacıyla anında aksiyon alınması konusunda kullanıcıya haber vererek ekipman arıza riski ve duruş süresini azaltmaya destek oluyor.

Makinalardan ham veri toplama işlemi, makinada sahada çalışan ve yüksek bir veri doğruluğu ve tutarlılığı sunan kontrolör sayesinde tamamen otomatikleştirildi. 

ZAMAN, KAYNAK VE MALİYET TASARRUFU SAĞLIYOR

Korelasyon çözümlemesinden veri modelleri hazırlayan yapay zekalı kontrolör, ilişkili model doğrultusunda makina durumunu takip ediyor. 

Yapay zeka özelliği, özellikle programlanmaya ihtiyaç duymadan öngörülemeyen makina davranışını saptayabiliyor. İşlemin otomatikleştirilmesi, önemli bir zaman ve kaynak tasarrufu elde edilmesine imkan tanıyor. 

Ayrıca üretim esnasında makina öğrenim sonuçlarından faydalanmak ise, son kullanıcı maliyet tasarrufu sağlanmasında kilit öneme sahiptir.

İnternet bağlantısı gerektirmeyen kontrolörde Zaman Serisi Veritabanı Fonksiyonu, Yapay Zeka Motoru gibi yapay zeka özelinde birçok ek program bulunuyor.