Endüstriyel alandaki farklı sektörler için çözümler sunan Omron, Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor. Omron’un Aralık ayı içerisinde devreye aldığı İnovasyon Laboratuvarı, Türkiye pazarı için belirledikleri hedeflerinin büyüdüğünü gösteriyor. Omron olarak robot laboratuvarının eksikliğini son üç yıldır yoğun olarak hissettiklerini söyleyerek konuşmasına başlayan Omron Genel Müdürü Bengi Pekmezoğlu, bu projenin sadece müşterilere yönelik olmadığını ayrıca öğrencilere fayda sağlayacak bir yatırım yaptıklarını ifade ediyor. 

YATIRIM YAPMADAN ÖNCE TEST EDİN

Omron Türkiye olarak Orta Doğu ve Bulgaristan pazarına destek sağladıklarını söyleyen Pekmezoğlu, 2019 hedefleriyle ilgili de bilgiler verdi. Yeni dönemde fabrika otomasyonuna daha fazla ağırlık vereceklerinin altını çizen Pekmezoğlu, yaptıkları çalışmaları ise şu sözlerle aktardı: “Omron olarak son dönemde yoğunlaştığımız fabrika otomasyonu ile üreticilere nasıl destek sağlayabileceğimiz ve müşterilere nasıl değer yaratabileceğimizi düşünüyoruz. Biz bu yatırıma İnovasyon Laboratuvarı diyoruz çünkü üreticiler yatırım yapmadan önce nasıl verimlilik sağlayacaklarını deneyerek görmelerini istiyoruz. Umuyoruz, gerçekleştirdiğimiz bu yatırım hem sektöre hem sektör çalışanlarına hem de sektöre yeni girecek olan gençlere faydalı olur.” dedi.

OMRON TÜRKİYE LOKAL SEKTÖR OLARAK BEYAZ EŞYAYI SEÇTİ

Pekmezoğlu, Omron’un ürün gamını ve hedeflediği sektörleri de değerlendirdi. Omron Türkiye’nin lokal sektör olarak beyaz eşyayı seçtiğini ifade eden Pekmezoğlu, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Küçük toplama ya da taşıma yapan robotlar, gıda, ilaç, beyaz eşya ve otomotiv başta olmak üzere tüm endüstrilerde tercih ediliyor. Biz, otomasyon, akıllı fabrikalar ve esnek üretim dediğimiz noktada süreçleri hızlandırmak, kapasiteyi artırmak amacıyla tüm üreticilere çözüm sunuyoruz.” dedi.