OMRON Türkiye Pazarlama Müdürü Nurcan Konak, Robot Yatırımları Zirvesi’nde i-Automation! konseptlerini içeren entegre, akıllı ve interaktif teknoloji çözümlerini ziyaretçileriyle buluşturacaklarını ifade etti.

KONSEPTİ, İ-AUTOMATİON! İLE DESTEKLENİYOR

OMRON, geleceğin akıllı fabrikalarında, süreçleri artık insan müdahalesi olmadan yönetebilen, hataları önceden algılayan ve önlemler alan akıllı makinalar ve bu makinalar ile entegre çalışan robotların kullanılması ile esnek üretimi hedefliyor. Makina otomasyonu ile robotik otomasyonu bir araya getiren eksiksiz bir ürün portföyüne sahip olan firma, robotik teknolojilerin üretime katacağı verimlilik, kalite artışı ve sürdürülebilirlik gibi faydaların yanı sıra esnek ve akıllı üretimi gerçekleştirebilmek için iki disiplinin entegre olmasına önem gösteriyor. Bunun bilincinde olan firma, makina otomasyonundaki uzun yıllara dayanan tecrübesini robotik alanında yaptığı önemli yatırımlar ile geliştiriyor.

OMRON Türkiye Pazarlama Müdürü Konak, vizyonlarıyla ilgili olarak “OMRON'un  i-Automation! (innovation by Automation) konseptiyle desteklenen ve insanların makinalarla düşük maliyetli, uyumlu ve sorunsuz bir şekilde iş birliği yapmasını sağlayan yenilikçi robotlar, görsel denetim ve yapay zeka teknolojileriyle sunulan çözümlerimizi geliştirerek geleceğin fabrikalarını şekillendirmeye yardımcı olmaktır. Beraberinde, üreticilerin ihtiyaçlarına daha iyi hizmet etmemizi sağlamak için iş ortağı ilişkilerimizi genişletmek ve derinleştirmektir. Bu anlamda iyi hizmet ve çözüm sunmak için öncelikle pazarın, tüketicilerin ihtiyaçlarını belirleyip  buna parallel olarak da iş ortaklarımızı dinleyerek  iş, çözüm, destek ve iyi bir servis hizmeti geliştirmeye odaklanmış bir yapılandırmamız mevcuttur." dedi.

HANGİ KONULARA ODAKLANACAK? NELER SERGİLEYECEK?

OMRON’un özellikle odaklandığı endüstriyel alanları yiyecek/içecek, ilaç/kozmetik, otomotiv, beyaz eşya, tekstil sektörünün yanı sıra metal ve plastik sektörü olarak bildiren Konak, “Bu endüstriyel alanlara hitap eden hem makina imalatı yapan yan sanayi firmalara hem de son kullanıcı dediğimiz tüketicilere üretim yapan işletmelere teknolojik çözümler ve hizmetler sunmaktayız. i-Automation! konseptimizi içeren entegre, akıllı ve interaktif teknoloji çözümlerimiz üreticilerin yenilik yaparak verimlilik, esneklik ve kaliteyi artırırken ürünlerini geliştirmelerine imkan tanıyor. Dünya çapındaki lider üreticiler; firmamızın entegre robot teknolojileri, bağımsız akıllı araçları (AIV), algılama, kontrol, emniyet, komponentler ve gelişmiş denetim çözümlerini kullanıyor. OMRON, dikey ve yatay entegrasyonda akıllı ürün verisi kullanımı ve insan-makina iş birliğiyle üretim alanında otomatik optimizasyonun önünü açıyor.” dedi. Konak, bu doğrultuda Zirve’de söz konusu çözümleri ve teknolojileri içeren konulara odaklanarak sergileyecekleri demo ve hücrelerle, bunun nasıl gerçekleştirildiğini uzman ekipleri tarafından ziyaretçilerine anlatma fırsatını yakalayacaklarını belirtti.

"PANDEMİ SÜRECİNDE KATILACAĞIMIZ İLK FİZİKSEL FUAR OLACAK"

Robot Yatırımları Zirvesi’nin pandemi sürecinde katılacakları ilk fiziksel etkinlik olduğunu, Zirve boyunca önceliklerinin ziyaretçilerinin ve görevli ekiplerinin sağlığını ön plana alacak önlemleri sağlamak olacağını vurgulayan Konak, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdiden Zirve sırasında, üretim sektörünün yarınını bugünden oluşturmak için geliştirdiğimiz çözümleri paylaşacağımız için heyecan duyuyoruz. Ziyaretcilerimize, ilham vermek ve kesintisiz teknoloji entegrasyonu, akıllı veri kullanımı ve insan-makina arasındaki uyumlu etkileşim sayesinde OMRON’un işlerini nasıl daha kolay ve otomasyonunuzu daha etkin kıldığını göstermek istiyoruz. Bu anlamda, alacağımız önlemler ile ve hep birlikte tedbirli davranarak huzur ve güvenle iş görüşmeleri ve yenilikci teknolojilerimizi sunmayı hedefliyoruz. Tüm ziyaretçiler ve katılımcı firmalar için beklentilerini karşılayacak verimli ve sağlıklı bir Zirve gerçekleşmesini diliyorum."