Proje bazlı imalat hizmeti sunan Okursoy A.Ş., yeni robot kaynak hatları yatırımı için Cloos Türkiye ile anlaşmaya vardı.

ABB, YENİ ROBOTIK TESİSİNİ ABD'DE AÇTI ABB, YENİ ROBOTIK TESİSİNİ ABD'DE AÇTI

"KAYNAKLI BİRLEŞTİRMENİN KRİTİK OLDUĞU ÜRÜNLERDE KULLANACAK"

"1985 yılında temelleri atılan ve 1996 yılından beri Avrupalı markaların küresel üretim tedarikçisi olmak yolunda emin adımlarla ilerleyen OKURSOY A.Ş. firması, sürdürülebilir kalite ve esnek üretim kabiliyetlerini artırmak adına Cloos ile iş birliğinin ilk adımını atmıştır." diyen Cloos Türkiye Genel Müdürü İbrahim Halil Eyüpoğlu, yatırımın detaylarını da aktardı.

Firmanın halihazırda fabrikasında kullandığı robotik sistemlerden farklı olarak, harici eksenlere sahip olan 13 senkron eksenli Cloos sistemini özellikle kaynaklı birleştirmenin kritik olduğu ürünlerde kullanmaya başlayacağını ifade eden Eyüpoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"UZUN PARÇALARDA ESNEK SİSTEMİN YETENEKLERİNİ ARTIRDI"

"Z (Dik eksen) ve X (Slider) harici eksenleri ve standart robotlardan çok daha farklı erişim özelliklerine sahip 7 eksenli kaynak robotu ile donatılmış sistemimiz; en verimli ve etkin pozisyoner tiplerinden olan iki adet L pozisyoner ile donatılmıştır. Ayrıca L pozisyonerlerle birlikte çalışan tek eksen karşı yataklama sayesinde daha uzun parçaların üretiminde kullanılabilirliği ile esnek robot sisteminin kabiliyetlerini daha da artırmıştır."

Sistemlerinin müşterilerine hayırlı olmasını ve kazanç getirmesini dileyen Eyüpoğlu, "Hem globalde hem de ülkemizde yaşanılan birçok olumsuzluğa rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam eden değerli müşterimiz OKURSOY A.Ş. firmasına ve firma yetkilileri Sn. İzzet Okursoy, Sn. Mehmet Okursoy ve Sn. Fazlı Okursoy’a markamıza ve şahsıma güvenlerinden dolayı tekrar teşekkür ederim." diyerek açıklamalarını tamamladı.

İLK ETAP HAZİRANDA TAMAMLANACAK 

Söz konusu yatırıma ilişkin Okursoy’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, ilk etabı bu yılın haziran ayında tamamlanacak ve kesintisiz iki ve üçüncü etapları ile devam edecek robot kaynak hatları yatırımı için Cloos Türkiye ile anlaşma imzalandığı belirtildi.

Temelleri 1985 yılında atılan ve 1996 yılından beri aktif olarak katma değeri yüksek ve ihracata yönelik üretim yapan; otomotiv, inşaat aksamları, medikal, iş makinaları, savunma sanayi ve raylı sistemlerde hizmet sunan firma, imalatının büyük bir bölümünü Avrupa’ya ihraç ediyor.

Kısa süre önce Akyurt'ta konumlanan fabrikasına taşınan Ankara merkezli firma, proje bazlı alüminyum ve çelik kaynaklı imalat, fason 5 eksen fiber boru lazer kesim, fason fiber sac lazer kesim, hassas ve izsiz büküm, CNC boru büküm,CNC profil büküm,CNC torna-freze işleme,CMT Advance ile soğuk kaynak, robotik kaynak, pres dilimleme, kesme ve bükme işleri gerçekleştiriyor.