Türkiye’de ilk kez gıda sektörüne yönelik bir projeyi hayata geçiren Nachi, bu kapsamda Türkiye’nin en büyük tavuk firmalarından birinin soğuk oda deposunda kullanılmak üzere robot hattı kurulumu gerçekleştirdi.

5 ADET ROBOT KURDU 

Nachi Türkiye Robotik Bölüm Koordinatörü Oğuz Sert, konuya ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Türkiye’nin en büyük tavuk üreticilerinden olan firmanın soğuk oda deposunda kullanılmak üzere kurduğumuz robot hattı projemizde 5 adet endüstriyel robot çalışıyor. Operatörlerin çalışamayacağı, 0 derece bir ortamda yaklaşık yüzde 70 nem oranına sahip bir odada robotlar gelen ambalajlı tavuk paketlerini paletleyerek sevkiyata hazır hale getiriyor.” 

“MÜŞTERİNİN SİPARİŞİNİ ROBOTLAR HAZIRLIYOR”

Sert, kendileri açısından gurur veren ve önem taşıyan projenin detaylarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Her gelen müşterinin siparişi 5 adet robota ayrıca kodlanıyor. Ve robot, hangi müşteri hangi tavuk parçasından sipariş etmişse, ona göre gruplayarak paletliyor ve müşterinin siparişini hazırlayabiliyor.”

GIDA UYGULAMALARINDA HİJYENİN ÖNEMİ 

İlk defa gıda uygulamasına girdiklerini kaydeden Sert, gıda uygulamalarında robotların kullanımlarının sınırlı olduğunu dile getirdi.  

Sert, “Robotların çıplak gıdaya dokunmaması gerekir. Robotlarda temiz oda uygulaması kullanmıyorsanız eğer, mecbursunuz çıplak gıdaya dokunmayacaksınız. Bizde bu nedenle bu projeye yöneldik. Robot çalışırken dışarıya partikül atar ve bunun gıdaya yapışmaması gerekiyor. Hijyen ve dolayısıyla sağlık açısından uygun olmaz. Bu nedenle biz ambalajlı ürünlerin olduğu uygulamalara teklif veriyoruz.” şeklinde konuştu.