Eskişehir’de konumlanan Modoya, müşterilerine sunduğu AGV (OYA – Otomatik Yönlendirmeli Araç) çözümlerinin yanı sıra intralojistik alanında da farklı ve ürün hizmetler sunuyor.

Modoya Ürün Müdürü Abdurrahim Özcan, “Bizim için intralojistik demek, ürünlerin üretim hattı/makinadan çıkarken insandan bağımsız bir şekilde fiziksel ve ölçüsel olarak kalite kontrolünün sağlanması, doğrulanan ürünün ise kartezyen ya da çok eksenli robotik sistemler ile paketlenmesi ve bu ürünlerin OYA/AGV’ler ile fiziki olarak depoya yerleştirilmesidir.” dedi. 

Özcan, veri olarak üst akıl sistemler (MES/MOM/WMS) ile üretim süreçlerinin yönetilmesini de içerdiğini söyledi.

İŞLETMELERE ÇÖZÜM ORTAĞI OLARAK HİZMET VERİYOR

Endüstri 4.0 projelerinde işletmelerin çözüm ortağı olan firma, insandan bağımsız çalışan ve üretimdeki makinalarla haberleşen ürünüyle, işletmelere en üst seviyede verimlilik sağlıyor.

Modoya Ürün Müdürü Abdurrahim Özcan, Endüstri 4.0 doğrultusunda gelen talepler üzerine bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Otonom araçlarımızda kullandığımız komponentleri KİT haline dönüştürdük. Böylelikle manuel araçların otonom araçlara dönüşümü, bizim KİT’lerimiz ile mümkün hale geldi. Kısa zaman içerisinde müşterilerimiz, sahip oldukları elektrik tahrikle çalışan (robotik araçları, forklift/transpalet araçları, zemin temizleme ekipmanları ve her türlü operatör kontrollü mobil hareketli sistemi) tüm araçlarını, bizim Otonom Dönüşüm KİT’leri ile otomatik hale dönüştürebilecekler.” şeklinde konuştu.