Mitsubishi Electric, üniversitelere robot eğitim merkezi kurulması konusunda verdiği destek kapsamında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün laboratuvarı için iQ-F PLC ve iQ-R PLC ve MR J4 serisi ürünlerini tahsis ederek, öğrencilerin kullanımına sundu. 

Son olarak bölüm laboratuvarını ziyarette bulunan Mitsubishi Electric OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Can Tolga Bizel, ürünleri inceleyerek kullanılmaya başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

73 KALEM MALZEME HİBE EDİLDİ

Mitsubishi Electric Türkiye yetkilileri farklı tarihlerde bölüm laboratuvarına ziyaretler gerçekleştirmişti. 

Daha önce firma tarafından bölüme bir adet 6 eksenli Melfa RV-2F-D serisi robot, servo motorlar, sürücüler ve diğer donanımlardan oluşan toplam 73 kalem malzeme hibe edilmişti.  

İLERİ SEVİYE ROBOT EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Lisans eğitiminde 4. sınıftaki robotik dersi kapsamında yararlanılan robotun yanı sıra hibe edilen diğer ekipmanlar öğrencilerin tasarım projelerinde, lisansüstü çalışmalarında ve diğer projelerinde kullanılıyor.

Robotik dersini başarıyla tamamlayan öğrenciler, robot konusunda teorik bilgiler ediniyor, uygulamalı olarak robot donanımı, çevresel iletişimi ve programlanması ile endüstrideki uygulamalarda Mitsubishi Electric markalı robotları rahatlıkla kullanabilecek düzeye geliyor.

Mitsubishi Electric ayrıca, Elektrik Elektronik Mühendisliği Kontrol ve Otomasyon Laboratuvarı’nda ileri seviye robot eğitimi gerçekleştirmişti.