Farklı sektörlerde de olduğu gibi ABB robotun, metal işleme sektörüne de hitap eden özel çözümleri bulun-maktadır.  Çözümlerden önce Metal İşleme çözümlerini bellirli süreçlere bölmek gerekmektedir.
Kesme, Şekilledirme ve Taşlama/Zımparalama/Polisaj, bu süreçler arasında sıralanabilir.

Mekanik kesme işlemlerinde ek olarak 6 eksen robotlar ile Oksijen ile,  Plazma ile ve Lazer ile de kesimler de yapılabilmektedir.
ABB Robotları mekanik kesimlerde DAYANIM ve GÜÇ özellikleri ile farklarını ortaya koyarken, Oksijen, Plazma ve Lazer Kesim proseslerinde hassasiyetleri ile fark yaratmaktadırlar. 
Pozisyon hassasiyetinin yanısıra, Patika hassasiyeti benzeri hassas kesimlerde özellikle gerekmektedir.

Bu hassasiyetleri sağlarken robotun sadece Mekanik hassasiyetine güvenmek doğru bir yaklaşım değildir. 

ABB Robot ARGE birimi bu duruma çözüm olaraK “RW CUTTING POWERPACK” yazılımını geliştirmiş olup, kullanıcıların Robot Servo Motorlarına farklı şekillerde müdahale ederek hassasiyetleri en üst seviyelere taşımasına olanak sağlamaktadır. 

ABB Mühendisleri bu kompleks işlemi, kullanıcıların rahat kullanabilmesi için gerekli arayüzü de sağlamaktadırlar.

Taşlama/Zımparalama/Polisaj sürecinde ise ABB Robot ARGE birimi gene farklı bir yaklaşım öngörerek geleneksel yöntemlere ek olarak ABB Robotları üzerinde entegre olarak sunulan “Force Control/ Güç Kontrol” ünitesi ile ABB Robotlarının dinamik olarak parçaya göre hareket edebilmesini ve farklılıkları tolore edebilmesini sağlamaktadır. Anlaşılacağı üzere bu entegrasyon ile ABB Robotlarına bir nevi  hissedebilme yetisi sağlanmaktadır.  

Güç Kontrol ünitesinin yaptığı iş nedir? Basitçe anlatmak gerekirse Güç kontrol ünitesi aracılığı ile robot his-setme yetisini kazanıyor. Özel ünitesi vasıtası ile Robot, işlem yapılan yüzeye uygulanan basıncı algılayıp, istenen yüzeye ulaşabilmek için anlık olarak lokasyonunda degisiklikler yapmaktadır.

Bütün bu özelliklerine ek olarak, Robota kazandırılan hissedebilme yetisi ile “Piston Yerleştirme” gibi hassas monte ve “Ağırlık Tartma” prosesleri de yapılabilmektedir.   

Metal işleme süreçlerinden biriside “Şekillendirme” sürecidir. Bu süreç içerisine farklı prosesler mevcuttur; Abkant Büküm ve Pres Büküm bunlardan bazılarıdır. 
Abkant büküm prosesinde; ABB robotlarındaki Sensor Senkronizasyonu ile parçalar tezgahlarda hatasız şekilde şekillendirilir. Abkant şekillendirme sürecinde tezgahın hızına bağlı olarak ürün tutan ABB Robotunun hareketlendirilmesi gerekmektedir. Bu senkrenizasyon Büküm tezgahı ile senkron olarak yapılmalıdır aksi takdirde ürünlerde hatalar meydana gelebilir. ABB tarafından sağlanan hassasiyet ve farklı programlarla/ürünlerle senkronizasyon kolaylığı vasıtası ile Abkant Büküm tezgahlarından hatasız ürünler kolaylıkla elde edilebilirken, verimlilik en üst düzeyde sunulmaktadır.
Pres Büküm prosesinde  ABB Robotları senkronizasyonlarının yanısıra hızları ve dayanıklılıkları ile ön planda tutulmaktadırlar. 

Bunun yanısıra ABB Robot ARGE birimi, pres otomasyonunun kurulumunun/kullanılmasının  kolaylastırılması ve basitleştirilmesine yönelik “RW StampApp” yazılımını çıkarmıştır.
Bu yazılım ile kullanıcıların ana programda istemeden yapabilecekleri değişimler devre dışı bırakılırken, lokasyon tanıtma ve işlem sırası oluşturma fonksiyonları kolaylaştırılmıştır.
Bütün bu işlemlerin kumandası ABB Robot Flexpendantı üzerinden yapılabilmektedir.

Robotunun hareketlendirilmesi gerekmektedir. Bu senkrenizasyon Büküm tezgahı ile senkron olarak yapılmalıdır aksi takdirde ürünlerde hatalar meydana gelebilir. ABB tarafından sağlanan hassasiyet ve farklı programlarla/ürünlerle senkronizasyon kolaylığı vasıtası ile Abkant Büküm tezgahlarından hatasız ürünler kolaylıkla elde edilebilirken, verimlilik en üst düzeyde sunulmaktadır.

Pres Büküm prosesinde  ABB Robotları senkronizasyonlarının yanısıra hızları ve dayanıklılıkları ile ön planda tutulmaktadırlar. 

Bunun yanısıra ABB Robot ARGE birimi, pres otomasyonunun kurulumunun/kullanılmasının  kolaylastırılması ve basitleştirilmesine yönelik “RW StampApp” yazılımını çıkarmıştır.

Bunlara ek olarak kendi alanında benzersiz olan, ABB Robotlarının ve çevre ekipmanlarının simulasyonunda kullanılan Robotstudio vasıtası ile de saniyelerin ondalık mertebesinde önem taşıdığı ve yüksek maliyetlere sebep olacağı bir sektörde, kurulan pres hatları similasyonu ile firmalara önemli ve kesin taahütler verilmektedir.

ABB Robot Türkiye, her sektörde olduğu gibi Metal işleme sektöründe de mekanik ve programsal yenilikleri ile öncü olup, son kullanıcıları en iyi şekilde hizmet vermektedir.