Hizmet verdiği sektörü doğru analiz ederek ve ihtiyaçlarını karşılayarak sektörün öncü firmalarından biri haline gelen Koç Mermer, üretim teknolojilerini hep kullanmış ve yeni gelişmeleri üretim hattına entegre etmiş.

“Firmamızın amacı daha çok büyümek veya daha çok ürün üretmek değildir. Amacımız sipariş esasına göre, yüksek katma değerli, hasas hatasız, firesiz üretim yapabilmektir” diyen Koç Mermer Firma Sahibi Ali Koç ile sektörün teknolojik gelişmelerini ve ihtiyaçlarını konuştuk.

Öncelikle okuyucularımız için kısaca firmanızın yapılanmasını anlatmanızı rica ediyoruz.

1992 yılından bu yana Muğla’nın Yatağan ilçesinde mermer sektöründe üretim yapan bir fabrikayız. 1990 yılında Çankırı’dan gezmek için geldiğim Yatağan’da, mermer sektörünü bir tanıdığım sayesinde farkettim. Yıllar önce başladığımız mermerle yolculuğumuzda bugün çok şükür hem sektörün hem de Türkiye’nin tanınmış ve öncü firmalarından biri haline geldik. Bunun için çok çalışmanın yeterli olmadığını bildiğimiz için üretim teknolojilerini hep kullandık.

Bugün Yatağan’da 13 bin m2 açık 2 bin m2 kapalı üretim alanımız, Kozağaç ve Karaltı bölgelerinde iki ocağımızda ile yıllık 200 bin m2 “Muğla Beyaz Mermer” üretimi yapıyoruz. Üretimimizin büyük kısmını ihraç ediyoruz. Toplam 60 arkadaşımızla birlikte ekmeğimizi kazanıyor; sektöre ve ülkemize yapabileceğimiz en iyi katkıyı yapmaya çabalıyoruz.

Hizmet verdiğiniz sektörü analiz edebilir misiniz?

İşimiz taştır. Taş serttir. Mermer işi ağırdır. Çalışma koşulları zorludur. İnsanın taşla olan mücadelesi binlerce yıldır vardır. Bugünki teknoloji sayesinde bu koşulları kolaylaştırabiliyoruz. Süreçleri daha basite indirgiyoruz. Makinelerden elle alınması gereken ağırlıklar, robotlarların yardımıyla kolaylaşıyor. Çalışanların süreci takip etmesi ve yönlendirmesi yeterli oluyor.

Ne zaman robotlu üretime geçtiniz? Bünyenizde hangi proseslerde, kaç adet robot kullanıyorsunuz?

Uzun zamandır mermerin ocaktan çıkartıldığı gibi satılması, plaka halinde veya ebatlandıktan sonra satılması, üretim maaliyetleri ve rekabet koşulları nedeniyle çok akılcıl gelmiyor. Günümüz pazar koşulları, kaba işçiliğin değil; “katma değer” yüklenmiş ince işçilikler yapılmış ürünlerin sunulmasını zorunlu kılıyor. Bu gerçekler doğrultusunda firmamızda robot teknolojilerini elleçleme ve işleme olmak üzere kullanıyoruz.

Makinelere mal besleme, elleçleme (handling) işi için tam olarak robot diyemeyeceğiz ama sistematik olarak yarı mamülleri paletlerden alıp makinelere koyan makineler kullanıyoruz. Bu makineler maalesef henüz istediğimiz verimlilikte ve sistemde çalışamamaktadır. Sektörümüze handling makinelerinin üretimini yapan çokca firma var. Bunlar birbirlerini taklit etmektedir; inovatif ürünler ne yazık ki yok. Belki de biz bulamadık ama derginiz sayesinde bu firmaların varlığını da öğreniriz. Robot kollarla bu işi yapmak ise işimizin düzensizliği gereği pek uygun olmuyor. Bu iş için başlamış çalışmalar var bunları takip ediyoruz. Bunu başarmış firmalarla da henüz tanışma fırsatımız olmadı.

Firmamızda ayrıca işleme (milling) işi için ise Alman malı bir robot kol kullanıyoruz.  Bu yatırımı yapmadan önce uzun bir araştırma sürecimiz oldu. Fizibilitemizi birçok konuyu değerlendirerek yaptık. Bu araştırma kapsamında; 3 eksen veya 5 eksen bir CNC mi yoksa robotik bir kol mu, yatırım maliyetleri neler, işletme zorlukları ve kabiliyetleri nelerdir, dünyada mermerin milling uygulamaları nasıl yapılıyor? gibi birçok soruyu ilgili firmalara sorduk. Neticesinde de 2015 yılında Afyonkarahisar’dan ACM sistem ile görüşerek robot kolu milling için devereye aldık. Amacımız katma değeri yüksek mermer ürünler işlemek ve pazarda bu konuda öncülük etmekti. Robot sayesinde de mermerden her türlü şekli yapabiliyoruz. Yani heykel, sütün, şömine, çeşme, korniş, mezar taşı, cami işleri ve 3 boyutlu kazıma yüzeyler üretebiliyoruz.  Bu yatırımdan amacımız her türlü proje işine cevap verebilmektir.  Özellikle projelerin cnc desteği isteyen el yardımıyla yapılamayacak kesimlerini ve mermer işlemesi gerektiren parçalarını da üretmeyi başardık. Çok şükür bizi bilen müşterilerimiz sayesinde kısa zamanda oldukça güzel projelere birlikte imza atmaya başladık. Mermer ve üretim sürecleri ile ilgili tecrübemizi bu alanda kullanmış olmak bize müşteri memnuyeti ve daha büyük projelerin de kapısını açtı.

Milling işleminden ve robot yatırımı sonrası elde ettiğiniz çıktılardan söz edebilir misiniz?

Makinelere besleme (handling) ve taşıma işlemleri için sisteme bir kere yatırım yapmak yetiyor. Eğer programlar uygun şekilde programlandıysa, kullanacak personele verilecek kısa bir eğitim ile üretim verimli bir şekilde devam edebiliyor. İşleme (milling) işi için ise uzman kişiler istihdam etmeniz gerekiyor. Grafik tasarımın yapılması yani CAD süreci her zaman müşteriden gelmiyor. Gelse de bunun robotik işlemeye uygun hale getirilmesi gerekiyor. CAD süreci aşıldıktan sonra programlama yani CAM tarafında da kullanılan programlar mermer işlemeye çok uygun değiller. Genelde metal sanayi için yazılmış uygulamalar var. Ama biz entegratör firmamızın da yardımlarıyla bu konuları öğrendik ve aştık. Şu an bize gelen her türlü mermer talebine cevap verebiliyoruz. 3 boyutlu tarama ile gerekirse tersine muhendislik veya reproduksiyon uygulamaları da yapabiliyoruz. Bu konuda hem bölgemizde hem de Türkiye’de öncülük ettiğimizi düşünüyoruz.

2018 hedefleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Firmamızın amacı daha çok büyümek veya daha çok ürün üretmek değildir. Amacımız sipariş esasına göre, yüksek katma değerli, hasas hatasız, firesiz üretim yapabilmektir. Çok şükür ocağımız bu bölgenin en beyaz taşını vermektedir. Bu hammaddenin bir gün biteceği gerçeği ile kesip satmak yerine işleyip satabileceğimiz en iyi şekilde ekonomiye kazandırmayı hedefliyoruz. Doğanın milyonlarca yılda ürettiğini zorluklarla çıkartıp, taşıyıp, işleyip sonra çöpe atmak için bile para harcamak bize akıl karı gelmiyor. Amacımız kapasitemizi ocaktan çıkarttığımız her türlü mermerin son zerresine kadar ekonomiye kazandırmaktır. Bu yönde yapılacak her türlü yatırımın da Ar-Ge çalışmasının da sonuna kadar savunucusu ve uygulayıcısızyız.