Comau firmasının Türkiye distribütörlüğünü yürüten As Metal, ürün gamında bulunan MATE ürünüyle operatörlerin performansını artırıyor.

“GENİŞ BİR ÜRÜN YELPAZESİ VAR”

İtalyan firmanın Türkiye distribütörlüğünü 2019 yılı itibarıyla yürütmeye başlayan firma, bu kapsamda hem ürünlerinin tanıtımın yapıyor hem de ürünlerle yapılabilecek projelerde ve anahtar teslim çözümler sunulmasına destek veriyor. 

Comau’nun geniş bir ürün yelpazesi bulunduğunu söyleyen As Metal Teknik Müdürü Dr. Serkan Necipoğlu, “3 kg’den 700 kg’ye kadar ağırlıkları taşıyabilen 4-5-6 eksen robotlar var. Bin 500 kg ağırlığındaki yükleri taşıyabilen AGV’ler ve MATE adında bir dış iskelet var.” dedi.

OPERATÖRÜN PERFORMANSINI ARTIRAN TEKNOLOJİ

Firmanın Robot Yatırımları Zirvesi’nde de sergilediği arkadaş, dost anlamına gelen giyilebilir teknoloji MATE ile ilgili bilgiler paylaşan Dr. Necipoğlu, şunları kaydetti: “Bu dış iskeleti operatör üzerine giyiyor. Bacak ve kalça kısmıyla ilgili iş yapmıyor. Üst bedene giyildiğinde operatörün kollarına yardımcı oluyor. Böylece özellikle eller ve kollar havadayken yapılan işlerde operatörün daha uzun bir zaman sonra yorulmasını sağlıyor ve performansı artırıyor.”