Fanuc robotları, dünya ünlü otomotiv markası Volkswagen'in tesislerinde yeni nesil elektrikli otomobillerin üretiminde kullanılacak.

Doğu Frizya'da 800, ABD'de ise 600 ek robot kullanımıyla markanın tesislerini genişleteceği öğrenildi.

1.400 ROBOT TESLİMATI YAPACAK

Geleceği şekillendiren otomasyon teknolojilerinin geliştirilmesinde markaya destek olan firma, bu kapsamda Doğu Frizya'nın Emden ve ABD'nin Chattanooga kentlerindeki tesislerine toplamda bin 400 adet robot temin edecek.

Emden Tesisi'nde 2022 yılı itibarıyla, yeni nesil elektrikli araçların üretiminde 800'ün üzerinde Fanuc robotu kullanılacak. Böylece söz konusu tesisin, otomotiv sanayindeki en modern üretim lokasyonlarından biri olması bekleniyor.

KAROSER YAPIMI VE PİL ÜRETİMİNDE KULLANILACAK

Kuzey Amerika'daki Volkswagen elektrikli araç üretiminin merkezi olacak şekilde genişletilen ABD'DEKİ Chattanooga Tesisi'nde ise, yaklaşık 600 ek robot üretimde görev alacak. 

Firmanın robotlarının karoser yapımı ve pil üretimin kullanılması öngörülüyor.

"ÜRETİM SÜREÇLERİNİN SORUNSUZ İŞLEYECEĞİNE GÜVENLERİ TAM"

Elektrikli araçların üretimine bağlantılı bir şekilde robot teknolojisinin gerekliliklerinin de değiştiğini ifade eden FANUC Almanya GmbH Genel Müdürü Ralf Winkelmann, ürün zenginlikleri dolayısıyla, söz konusu ihtiyaçlara esnek ve güvenilir olarak cevap verebildiklerini söyledi.

Winkelmann, sözlerine şöyle devam etti: 

"Genel merkezi Japonya'nın Fuji Dağı'nda bulunan firmamız, 40 yıldan fazla bir süredir Almanya'da faaliyet gösteriyor. Dünya çapındaki bütün FANUC ürünleri için zaman sınırı olmayan bir bakım ve yedek parça hizmeti sunuyoruz. Servis ve yedek parça hizmetimizin güvencesiyle, müşterilerimizin esnek ve sürdürülebilir otomasyon çözümleri beklentilerini karşılıyoruz. Ürünlerimizi kullanan tüm müşterilerimizin, üretim süreçlerinin sorunsuz olarak ilerleyeceği konusundaki güveni tamdır."