Yaratıcılık olmadan Inovasyon ve teknolojinin olamayacağı görüşü ile yola çıkan Zorlu Holding, yıl boyunca belirlemiş olduğu okullara manevi ve maddi destek oluyor.

MANİSA VESTEL CITY'DE GELECEK AĞIRLANIYOR

Üretim Mühendisleri ve AR-GE ile birlikte kapılarını Manisa Vestel City'de öğrencilere açan Zorlu Holding, 3 lisenin robotik takımı öğrencileri ile mentor hocalarını da bir araya getirdi. Yaşamlarında çok büyük farkındalık katacak bu deneyim ile öğrenciler, hayal ettikleri projelerini ve tasarımlarını Vestel Ar-Ge ile üretim mühendislerinin yer aldığı platformda geribildirim, görüş alma ve kritik yapma imkanına sahip oldu.Bunn yanı sıra iş sahasında olmazsa olmazlardan iş güvenliği, ilk yardım ve yangın eğitimleride aldılar. 

ZORLU HOLDİNG HER ZAMAN GENÇLERLE

Kurumsal İletişim Genel Müdürü Aslı Alemdaroğlu, projeyle ilgili heyecanı paylaştı: “İnovasyon geleceğin olmazsa olmazı ve bu alanda üretmek isteyen, çaba sarf eden genç fikirleri ve Türkiye'mize kazandırabilmek ilk önceliğimiz. Bu anlamda teknoloji, inovasyon ve bunun doğurduğu dijital çağda bugün için değil geleceğimiz için yatırım.  Gençlerimizin, hayallerine ortak olmak en az onlar kadar bizi heyecanlandırmakta ve ayakta tutmakta. Bu yıl Türkiye ve sonrasında ABD’de gerçekleşecek yarışmalarda 3 takıma dabaşarılar diliyor, onlara inanıyoruz.” dedi.

2017'DEN GELEN “ROOKİE ALL STAR” 

Zorlu'nun geçen yıl desteklediği İzmir Güzelbahçe Bahçeşehir Fen Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden oluşan 13 kişilik “4th Dimension 6429” takımı, 6 haftada ürettiği robot ile 16-19 Mart’ta ABD’de yapılan FIRST Robotics Competition San Fransisco Regional’de büyük bir başarıya imza atmış ve "En İyi Çaylak Takımı (Rookie All Star)"ödülünün sahibi olmuşlardı. Böylelikle de 19-22 Nisan 2017 tarihleri arasında Houston'da düzenlenen World Championship'e katılmaya hak kazanmıştılar.