Leuze electronic, düzenli olarak gerçekleştirdiği güvenlik denetimlerini, Almanya’daki ekipman yönetmeliğine uygun bir biçimde yüksek standartlarda yapıyor.

Bakım sözleşmeleri, gerekli olan güvenlik ve kalite standartlarını doğrulayarak kaza riski ve makina duruş sürelerini en aza indiren firma, böylelikle AB’ye uygunluğunu ve yasal güvenliği garanti ediyor. 

Uygulama, denetimlerin ardından bir yıl süreyle geçerliliği bulunan test mührü ile belgeleniyor. 

ESNEK VE BAĞIMSIZ ÇALIŞIYOR

Leuze’nin periyodik olarak yapılan güvenlik denetimleri açısından güvenilir ve alanında uzman bir iş ortağı olduğunu dile getiren Leuze electronic Güvenlik Servis Teknisyeni Jörg Ostertag, anlaşmaya varılan sözleşme süresince müşterilerine anında ulaşacaklarını, zaman konusunda esnek olacaklarını ve elektrik teknisyenine ihtiyaç olmadan bağımsız çalışacaklarını söyledi.

Ostertag güvenlik denetiminin yapılışına ilişkin, “Bir makinanın ilk devreye alınması esnasında, esas güvenlik denetimine başlamadan önce makinanın sertifikalarının ve koruyucu cihazın kaydedilmesi gerekiyor. Buna, makina ve imalatçının türü ve üretim yılı gibi veriler dahildir. Denetim yazılımı bir sonraki adımdan itibaren kullanılabilir: bu, başka şeylerin yanı sıra, üzerine erişmenin veya üzerine çıkmanın önüne geçmek için bir koruyucu cihazın uygun şekilde monte edildiğini kontrol etmek için kullanılır.” şeklinde konuştu.

Ostertag, ışık perdelerinin montaj yüksekliği, verici ve alıcı arasındaki koruyucu alanın genişliği, yüksekliği, ışık perdesinin çözünürlük ve tepki müddeti gibi özellikleri, ışık perdesinin işlev tipleri ve bunların yanı sıra susturma sensörleri ve emniyet röleleri gibi bağlı bileşenlerin bunu gerçekleştirirken ölçüldüğünü söyledi.

GÜVENLİK MESAFESİ KONTROL EDİLİYOR

Ostertag farklı bir adımda, koruyucu cihaz ve çalışma noktası arasındaki güvenlik mesafesinin kontrol edildiğini dile getirdi.

Güvenlik denetimlerinde isteğe bağlı olarak yapılan kalibrasyonu, her defasında yapılması noktasında öneren Ostertag, “Koruyucu cihazların doğru konumlandırılması için bu temel oluşturuyor.” dedi.

Makinayla kişinin çalışma senkronizasyonunun yapılmaması durumunda tehlikelere neden olabileceğini kaydeden Ostertag, arızalı bir kıvılcım sönümleme devresi makinanın durma sürelerini uzatacağını ve bu arızaların bir durdurma süresi ölçümü yapılmamış olduğu için tespit edilemediği takdirde, tehlikeli hareketin hızlıca durdurulması ve dolayısıyla koruyucu cihazdan güvenilir koruma sağlanmasının artık garanti edilemeyeceğini ifade etti.