OMRON Corporation,250 kg yük taşıma kapasitesine sahip yeni mobil robotu LD-250'yi piyasaya sundu. 

Şirketin LD serisi mobil robotlarına eklenen en güçlü ve en yeni üyesi olarak öne çıkan ürün, sektörde ilk defa, farklı yük kapasitelerine sahip birden fazla mobil robotun tek bir sistem üzerinden kontrol edilmesini sağlayan Fleet Manager ile birlikte daha esnek ve optimize edilmiş bir otonom malzeme taşıma sistemi elde edilmesine katkıda bulunuyor. 

Yeni LD-250 mobil robot 250 kg yük kapasitesine ve neredeyse iki kat yüzey alanına sahip. Böylece, geleneksel olarak taşıma arabalarıyla işçilerin taşıdığı şanzıman blokları ve hacimli paketleme malzemeleri gibi büyük otomobil bileşenlerini taşımak için kullanılabiliyor.

ROTAYI OTOMATİK HESAPLIYOR

Müşteriler, firmanın sektörde bir ilk olan Fleet Manager ürününü kullanarak otonom malzeme taşıma sistemini optimize edebiliyor.

Trafik yönetimi, pil yönetimi ve araç navigasyonu işlemlerini yapan Fleet Manager ile farklı yük kapasitelerine ve özelliklere sahip 100 adede kadar Omron mobil robottan oluşan geniş bir filo kontrol edilebiliyor. LD serisi mobil robotlar, malzemeyi taşımak için en iyi rotaları otomatik olarak hesaplarken insanlardan ve engellerden kaçabiliyor.

Omron'un Endüstriyel Otomasyon Şirketi'nde Robotik İş Geliştirme Projesi Kıdemli Genel Müdürü olan Motohiro Yamanishi şunları söylüyor: "Omron'un 'innovative-Automation' konsepti kapsamında 2015'te ABD merkezli robot şirketi Adept Technology, Inc.ı satın almasından bu yana OMRON, müşterilerin robot teknolojilerimizle esnek üretim gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için harika kaynaklar sunuyor."

Yamanishi, sözlerine şöyle devam ediyor: "Malzeme taşıma operasyonu, dünya çapında birçok sektörde hızla gelişen bir alan ve yeni LD-250, müşterilerin malzeme taşıma işlemlerini otomatikleştirmeleri için daha fazla seçenek sunarak bu girişimi bir adım ileriye taşımada önemli bir rol oynayacaktır."

Omron Robotics and Safety Technologies, Inc.ın Başkanı ve CEO'su Tom Mathias, konuyla ilgili şu sözlerine yer verdi: "Ürünlerin ve malzemelerin fabrika ve depo içinde taşınmasını kapsayan saha lojistiği, işin sıklığı ve yoruculuğunun yanı sıra artan işçilik maliyetleri nedeniyle birçok şirket için ciddi bir zorluk haline geliyor.

Omron mobil robotlar, insanlarla aynı ortamda günün 24 saati, yorulmadan, gecikmeden ve güvenle çalışabilmeleri sayesinde şirketlerin bu sorunu çözmelerine yardımcı olabilir. 

Firmanın mobil robot LD serisine LD-250'nin eklenmesiyle otomotiv, elektronik, gıda ve emtia gibi çok çeşitli sektörlerden müşterilerin artık sabit malzeme taşıma ekipmanları kurmalarına gerek kalmıyor. Bunun yerine, değişen pazar taleplerini esnek bir şekilde karşılayabilecek bir sistem elde edebiliyorlar.