Fanuc, Delta Robot ailesinin yeni serisi DR-3iB’yi 2020 yılında satışa sunacağını duyurdu. Fransa’nın Lyon kentinde 19-21 Kasım 2019 tarihlerinde Europack Euromanut CFIA Fuarı’nda Avrupa lansmanı gerçekleştirilen Fanuc robot ailesinin yeni ürünü 2020 yılında piyasada olacak. 

Gıda işleme ve paketleme makinaları, malzeme taşıma, lojistik, taşıma ve depolama teknolojisi fuarı Europack Euromanut CFIA’de ilk kez görücüye çıkan ve ilgi gören robot gerek teknik özellikleriyle gerekse gıda güvenliği için sahip olduğu standartlarla gıda, ilaç, ambalaj gibi sektörlere hizmet edecek. 

EN UZUN ERİŞİM MESAFESİ VE EN YÜKSEK TAŞIMA KAPASİTESİ

Toplama ve paketleme çözümlerinde hız ve çok yönlülüğü en üst seviyeye çıkarmak amacıyla özel olarak tasarlanan yeni seri, 10 bin m/sn.’ye kadar hareket hızına sahip.

Firmanın dört eksenli, bin 600 mm yatay ve 500 mm dikey erişimi ile sınıfının en uzun erişime sahip robotu, ayrıca 8 kg ile ürün rencinde en yüksek taşıma kapasiteli delta robotu olarak öne çıkıyor. 

Klasik paralel bağlantı tasarımına dayanan robot, gıda sektöründe büyük ve ağır ürünleri daha yüksek konveyör hızlarında bile taşıyabilme imkanı sunuyor.

Robotun ayrıca, gıda güvenliği konusunda önem taşıyan yağ algılama ve kolay bakım için görüntüleme penceresi bulunuyor.