İlerleyen teknoloji dünyasında sıra kolileri paletlemeye geldi ve artık çağımızın robotları ile bu iş çok daha kolay hale geldi. Alternatif olmasına rağmen  robotlu sistemler  sayesinde farklı tüm sistemlere karşı her zaman hem ekonomik  hem de daha pratik olmaktadır. Alternatif olmasına rağmen  robotlu sistemler  sayesinde farklı tüm sistemlere karşı her zaman hem ekonomik  hem de daha pratik olmaktadır. Mevcut gereksinimi karşılamak için daha fazla emek iş gücü, insan gücü yerine, hastalanması, işten ayrılması, iş güvenliği ve bir de buna eğitim için ayrılan zaman süreci göz önünde bulundurulduğunda hep artıya robotlar düşmektedir.

ROBOT YORULMAZ MI?

En başta Robotlar,  birden fazla işçinin yaptığı işi tek başlarına yapabilmeye yetkin donanımda üretiliyor. Programlanması tamamlandıktan sonra bir daha herhangi bir  eğitim ihtiyacı duymaz, iş güvenliği açısından daiş verenin ve çalışanların en iyi dostu olma özelliğine sahipler. Daha fazlası donanımlarında bulunmamaktadır. Sadece programlanmış olanı gerçekleştirmekle görevlidir. Bunlar da hiç yorulmadan, izin istemeden, hastalanmadan, acıkmadan, size hizmet etmek. 18 kg'lık içi deterjan dolu kolileri günün en başında nasıl palete diziyorsa performansında hiçbir  bir düşüş olmadan, günü tamamlar. Üstelik artılarının yanında giderlerini de düşündüğümüzde çok ekonomiktir ve ortalama 1.5-2 yıl süresinde de kendilerini  amorti edebilirler.

 ROBOTLAR İŞ DÜNYASINDA?

Teknoloji büyüdükçe, gelişmesi ve teknolojiye daha ekonomik şekilde sahip olması yanında artık üretici firmaların arasında iyi olmak yeterli bir kıstas olmaktan çıkmış durumda. Hedef, her zaman en iyi olabilmek! Bugün baktığımızda, dünyada endüstriyel robot satışlarının 1.5 milyonu geçmiş olduğunu düşünürsek; üretimlerin artışı, çalışanların memnuniyeti ve daha iyisi olmak için daha fazla zaman kaybedilmemesi gerektiği ön plana çıkan en önemli gerçekliklerden birisidir. Bunun yanında rekabetin kaçınılmaz çarkı işlerken; boş durmamız gerektiğinide hatırlatır. Zira geçmekte olan her saat,  rakip firmanın yeni bir robot projesinin bitmesi ve sizden daha fazla üretim yapabilme olgusudur.