Schmalz, ağaç işleme endüstrisinde FMHD vakumlu yüzey tutucu sistemi ile tam otomatik taşıma sistemleri için verimli vakumla taşıma çözümleri portföyünü genişletiyor. 

Firma, büyük ebatlardaki ve ağırlığa sahip malzemelerin, ahşap endüstrisi gibi zorlu ortamlarda kullanılması için FMHD vakumlu yüzey tutucu sistemlerini geliştirdi.

ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR

Sağlamlığının yanı sıra bakım kolaylığı avantajlarıyla kullanıcısına büyük kolaylık sağlayan tutucu sistemi, ayrıca entegre vakum deposu ile de enerji verimliliğini en yüksek seviyeye ulaştırıyor.

Tutucu, tüm proseste kesilmiş veya rendelenmiş ahşap ürünlerini ayrıca yapıştırılmış plakaları ve ahşap masif ürünleri taşıyabiliyor. Genellikle vakum blower veya vakum pompası olmak üzere harici bir vakum sistemi çalışmaktadır. Dahili olarak monte edilmiş vakum aç/kapa ve üfleme gibi fonksiyonlar kendi üzerinden yapılabiliyor.

Vakumlu tutucu, kompakt boyutları ve düşük ağırlığı sayesinde kartezyen sistemler ve endüstriyel robotlar ile çalışmaya uygun olarak tasarlandı. 

DURUŞ SÜRELERİNİ %70 AZALTIYOR

Servisi açısından kolay olan FMHD’nin çabuk değiştirme fonksiyonu sayesinde hızlı değişen bir vakum plakası, süngerlerin tutucudan ayrı değişmesini sağlıyor. Aynı zamanda, tutucuların iç kısımlarına toz veya diğer artıkları temizlemek için kolayca erişime imkan sağlıyor. Bu sayede tutucu üzerindeki bakım işlemlerini kolaylaştırıyor. Çabuk değiştirilen yapışkan film ayrıca, aşınan süngerlerin zahmetsizce ve hiçbir temizlik gerektirmeden değiştirilmesine izin veriyor. Operatör, bakım ve durma sürelerini yüzde 70 oranında azalttığını görebiliyor.

UYGUN FİYAT-PERFORMANS DENGESİ SUNUYOR

Standart 1.040mm ve 1.250mm uzunlukları bulunan FMHD model vakumlu tutucunun, uygulama alanına göre farklı ölçüleri mevcuttur.

İş parçası, tutucunun güvenilir şekilde kaldırabilmesi için en az 50mm genişliğe sahip olmalıdır. Schmalz ürün gurubunda, FMHD serisi vakumlu yüzey tutucu sistemleri FMP ve SBX tutucuları arasında yer alıyor. SBX'ten daha hafiftir ve daha sıkı bir vakum hücresi plakası vardır. FMHD uygun bir fiyat-performans oranına sahiptir ve eski kurulumlara kolayca entegre edilebilir.

Opsiyon olarak, tutucu NFC (yakın alan iletişimi) ile ilave edilebiliyor. Bu sistem operatörün mobil cihazına gerçek zamanlı olarak önemli veriler sağlıyor. Sonuç olarak, süreç kontrolü kolaylaştırılıyor ve yüksek maliyetli hasarlar meydana gelmeden önce arızalar hızla ortadan kaldırılıyor.