İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 14 Mart'ta başlayan ve dün sona eren WIN Eurasia 2019 Fuarı’na katılan Hid-Tek, distribütörlüğünü üstlendiği TM marka kolaboratif robotunu görücüye çıkardı.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

“Geleceğe yön veren Endüstri 4.0’ı sizde “TM Robot” ile yakalayın” sloganıyla kısa süre önce distribütörü olduğu “TM Robot” projelerinde yer almayı amaçlayan firma, fuarda sergilediği cobot’u ile ziyaretçilerin ilgisiyle karşılaştı.

Altı eksenli, Tayvan menşeli Techman (TM) marka insanlarla iş birliğine dayalı çalışabilen kolaboratif robotlar, son derece güvenilir olması ve temas halinde otomatik durma özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Techman (TM) cobot, üzerindeki kamerasıyla ürünleri görsel tarama yaparak renk ayırma ve pürüzlük gibi konularda ayırt edebiliyor.

TALEPLER GELMEYE BAŞLADI

Otomatik modda içindeki program akışına göre hareket ederken, manuelde ise ekstra programlamaya gerek kalmadan kullanıcılar, robotun üzerinden konum ayarları gerçekleştirilebiliyor.

LCD ekranda ya da bilgisayar ortamında pozisyonu ve ne işlem yaptığının takibi yapılırken ayrıca eksenlerin kontrolü bilgisayar üzerinden yapılabiliyor. 

Halihazırda 4 ile 14 kg arasında yük taşıyabilen 4 modelini satışa sunan firma, cobot’un satışı için çeşitli sektörlerden talep almaya başladı.

SIRADA HANNOVER MESSE VAR

Diğer yandan Bursa merkezli firma, WIN Eurasia Fuarı’nın ardından 1-5 Nisan 2019 tarihlerinde ise Almanya’da düzenlenecek Hannover Messe’ye katılıp, standında bu kez uluslararası ziyaretçilerini ağırlayacak.