Sanayide alanının öncülerini bir araya getiren Win Eurasia Fuarı, kapılarını açtı. 50 ayrı kolaboratif robotlu ile fuara katılan Universal Robots’un, cobotları ile kaynak uygulaması gerçekleştirmesi ziyaretçilerden büyük ilgi topladı. 

Metal şekillendirme teknolojilerinden sac işlemeye, elektrik ekipmanlarından otomasyona değin bir fabrikada ihtiyaç duyulacak her türlü ürünü alanının devl temsilcileri ile buluşturan Win Eurasia Fuarı kapılarını açtı. 50 cobotu ile katılım gösteren Universal Robots, kolaboratif robotları ile gerçekleştirdikleri kaynak uygulamaları ile büyük ilgi gördü. 

İNSAN – ROBOT ETKİLEŞİMİNİN ÖNEMİ ARTIYOR

Genel olarak fuar ve geleceğin teknolojileri hakkında açıklama yapan Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticii Kandan Özgür Gök, geleceğin üretim sürecinde insanın merkezde bulunduğunun altını çizdi. Teknoloji ile birlikte her geçen gün gelişen ve yenilenen üretim proseslerindeki değişimin fabrikaların görünümlerini de değiştirdiğini vurgulayan Gök, günümüz üretim süreçlerinin değişime uğramasındaki en büyük etkenin müşterilerin kişiye özel üretim istemesinden kaynaklandığını vurguladı. Kitlesel ölçekte tek düze üretimin bu durumdan kaynaklı olarak artık sonlandığını, bu yüzden üretim süreçlerinin kişiye özel programlanması gerektiğini söyleyen Gök, “Bundan dolayıdır ki insanların üretim süreçlerindeki katma değerin önemi artmakta.” dedi.

Endüstri sektöründeki rekabetin kilit taşı olarak, insanı üretim sürecinde merkeze alan teknolojilerin yaygınlaşması olduğunu söyleyen Gök “Bu durumun tam olarak insan – robot etkileşimine büyük önem veren Universal Robots’un kolaboratif robotlarını işaret etmektedir.” dedi.  Gök ayrıca, hiçbir özel yetenek ya da uzmanlık gerektirmeyen bir şekilde hızlı kurulum ve entegrasyonun yanı sıra elle ya da kontrol kumandasıyla kolay programlama yapılabilen kolaboratif robotların  güvenle kullanılmaya başlanacağı süreçlerin her geçen gün daha da fazla ulaşılabilir olduğunu belirtti. Gök son olarak, tüm eksenlerde 360 derece hareket kabiliyetine sahip kolaboratif robotların, kolayca yeniden konumlandırılabilmesinin ve esnek üretim imkanı sağlamasının şimdinin ve geleceğin tüketici eğilimlerine cevap verdiğini sözlerine ekledi.