Schmalz, ürün ailesine hava ihtiyacı olmayan elektrikli vakum üreteçlerini ekliyor. Otomasyon proseslerinde özellikle küçük parçaların tek bir vantuz ile taşınması için tasarlanan yeni CobotPump ECBPM (M, “Mini” anlamına geliyor), hafif robotlarda kullanılıyor.

Söz konusu hafif ve kompakt çözüm, kolaboratif robotlarda üç kilograma kadar taşıma kapasitesi sunuyor.

MOBİL ROBOTLARDA ENERJİ TÜKETİM AVANTAJI

Büyük modeli ECBPi gibi vakum, tamamen elektrik gücü kullanılarak ve basınçlı hava kullanmadan üretiliyor. Böylece hortumlara ihtiyaç duymayan ürün, hem mobil robotlarla hem de kolaboratif robotlarla sabit taşıma işlerinde kullanımı çok daha kolaylaştırıyor.

Pompanın çalışması, çok düşük kapasiteli bir motorla sağlanır. 400 mbar’a kadar vakum ve dakikada 1 litre vakum kapasitesi sağlıyor. Bu durum, küçük CobotPump’un, hava geçirmeyen malzemelerin taşınma görevlerini gerçekleştirmek için yeterli vakum gücü oluşturmasını sağlıyor.

Ayrıca, enerji tasarrufu sağlayan bir kontrol fonksiyonu ile verimli çalışmaya imkan tanıyor. Belirli bir vakum seviyesine ulaştığında vakum üretimini durduruyor ve yine belirli bir minimum vakum seviyesinin altına düşene kadar tekrar çalıştırmıyor. Bu sayede mobil robotlarda enerji tüketimi açısından büyük avantaj sağlıyor.

DAR ALANLARDA KOLAY ENTEGRASYON

Schmalz, ECBPM’yi geliştirirken kompakt boyutlarda olmasına, düşük ağırlığa ve basit devreye almaya odaklandı.

Yeni vakum bileşeni sadece 63 milimetre çapında ve yaklaşık 56 milimetre yüksekliğine sahip. Bu sebeple dar alanlarda sistemlere entegre edilmesi kolaydır. Flanşlı adaptör plakası ve M8 pin-soketli bağlantısı sayesinde ECBPM, “tak - çalıştır” prensibine uygun olarak hemen monte edilebiliyor ve çalıştırılabiliyor.