Cobot vakumlu tutucu paketleme hatlarının sonunda veya topla ve yerleştir gibi çok geniş bir aralıkta uygulamada kullanılabilmektedir. Kullanılan esnek sünger sayesinde, tutucu güvenli bir şekilde 8 kilograma kadar karton kutu, ambalajlı ürün veya girintili-çıkıntlı yüzeye sahip komponentlerin taşınmasına olanak sağlamaktadır. Gelişmiş haberleşme protokollerine sahip özelliğiyle işletmedeki otomasyon teknolojisine kolaylıkla adapte olabilmektedir.

HAFİF VE GÜVENLİ
Kolaboratif robotlar, tutucularda yeni özelliklerin doğmasına sebep olabilmektedir. Kolaboratif robotlarda kullanılan tutucular artık çok daha hafif olmalıdır, çünkü bunlar daha hafif yükler ile çalışmaktadırlar ve insanlar ile ortak çalışılan alanlarda risk oluşturmamalılar.  Schmalz, Cobot tutucuları tasarlarken, tutucunu hafif ve güvenli olmasına özen göstermiştir. Temas yüzeyini arttırarak ve çarpma etkisini azaltarak, tutucular insan-robot işbirliği standartı ISO TS 15066 gereksinimlerine göre tasarlamıştır. Schmalz tutucuları üretirken ağırlık optimizasyonu ve dinamik geometri göz önüne alınarak üretmektedir. Bu da tutucuların, düşük taşıma kapasitesine sahip robotlarda kullanılmasına olanak sağlamaktadır.

İZLENEBİLİRLİK SEVİYESİ YÜKSEK

Tutucu modüler bir yapıya sahip olup, farklı fonksiyonlar ilave edilebilmektedir. Enerji tasarruflu vakum ejektörü ve akıllı vakum sensörleri ile prosesimizin güvenliğini ve izlenebilirlik seviyesi artırılmaktadır. Aynı gripper birçok uygulamada kullanılabilmektedir. Esnek çözümler için oluşan talepler ve Schmalz Cobot da uygulanan tak çalıştır olarak kullanılan çözümlere gün geçtikçe oluşan ilgi artmaktadır.  Ayrıca bu özellikler bu konuda eğitim almamış çalışanların, kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde değişik iş parçalarının tutmasına olanak sağlamaktadır. Muanel iş ve robotların kullanıldığı işler arasındaki sınır gün geçtikçe daha esnek hale gelmekte ve güvenlik en önemli unsur haline gelmektedir.