Mevcut robot modellerini yenilemeye başlayan Nachi, ayrıca 2019 yılında üretimini gerçekleştirdiği kolaboratif robotunu Türkiye’de ilk kez görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. 

TALEP HALİNDE DEVAMI GELECEK

İlk olarak 10 kg taşıma kapasiteli insanla aynı ortamda çalışabilecek iş birliğine dayalı kolaboratif robot ürettiklerini belirten Nachi Türkiye Robot Bölümü Koordinatörü Oğuz Sert, “Henüz pazarlamasını yapmadık ve Türkiye’ye prototipini getirmedik. Önümüzdeki bir-iki fuarda sergilemeyi planlıyoruz. Şuan gözlemlemeye devam ediyoruz. Biraz daha pazarı analiz ettikten sonra Türkiye pazarına girmeyi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Sert ayrıca, olumlu talepler gelmesi halinde 5 kg ve 15 kg olarak iki model daha ekleyeceklerinin de bilgisini verdi.

EN BÜYÜK TEKNOLOJİK GELİŞME…

Öte yandan mevcut robot modellerini yenilemeye başladıklarını ifade eden Sert, “Robotların biraz daha kütlelerini hafifletme aşamasına girdik. Daha hafif materyaller kullanmaya başladık. Yine aynı robot güçlerini yine aynı dişlilerle sahip ama kendi gövdesinin daha hafif olduğu robotlar üretmeye başladık. Bu nedenle MZ serisini piyasaya sürdük. MZ serisiyle birlikte, var olan robotlarımızı yavaş yavaş bu seriye çevirmeye başladık. Çünkü malzeme teknolojisinin gelişmesiyle birlikte aynı malzemenin daha mukavemeti yüksek olan daha hafif malzemelerle üretilebilir hale gelmesiyle bizde bunları robot sektöründe ürünlerimizde kullanmaya karar verdik.” dedi. 

Sert, son olarak tamamen alüminyum gövdeden oluşan MZ12 modellerini kullanıcılarının beğenisine sunduklarını kaydetti.