Kocaeli merkezli Güven Kepçe Makine, Güney Amerika pazarına girebilmek için başlattığı 20 milyon TL’lik yatırımın ardından robot teknolojisine yatırım yapmak üzere düğmeye bastı.

“KALİTELİ ÜRETİM VE İHRACAT İÇİN YATIRIMA START VERDİK”

Yatırıma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güven Kepçe Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir, üretimde yurt dışı ile rekabet edebilmek için güncel teknolojiyi takip etmenin ve teknoloji çağına ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Kaliteli üretim ve dünya ile rekabet edebilmenin yanı sıra seri üretimi hayata geçirme ve ihracata katkı sağlamak adına robot yatırım kararı verdiklerini söyleyen Demir, “Robot teknolojisi yatırımına start vermiş bulunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

ÜRÜNLERİNİN %95’İNİ İHRAÇ EDİYOR

Dünyanın en iyi ilk 5 kepçe üreticisinden biri olan Güven Kepçe, Kocaeli’nde kurduğu fabrikasının kapasitesini arttırarak tamamen yerli tasarım ile üretimini yaptığı uzaktan kumandalı kepçelerini dünyaya pazarlamaya devam etmeyi planlıyor.

Üretimini gerçekleştirdiği ürünlerin yaklaşık yüzde 95’ini ihraç eden firma, 2001 yılından beri devam ettiği ihracat çalışmalarını genişletmeyi ve 20 milyon TL’lik yatırımla birlikte Güney Amerika pazarına girmeyi hedefliyor.

90’DAN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Firma ürünlerini, Çin, Güney Kore, Japonya, Yunanistan, İspanya, Almanya, Tunus, Rusya, Mısır, Cezayir, B.A.E. ve Kuveyt gibi toplamda 90’ın üzerinde ülkeye ihraç ediyor.

İstanbul’da 1984 yılında kurulan firma, Kocaeli’ndeki fabrikasında her türlü yükleme ve boşaltma için mamuller ve uzaktan kumandalı, hidrolik elektrikli, mekanik tek ve çift telli gibi farklı çeşitlerde kepçelerin imalatını gerçekleştiriyor.