Arer Otomasyon Robotik’in kimya sektöründe faaliyet gösteren Ateşsönmez Kimya firmasının sabun paketleme hattında gerçekleştirdiği uygulamada Mitsubishi Electric’in 4 eksenli RH-6FH5520 model robotu kullanıldı.

2 HAFTADA DEVREYE ALINDI

Arer Otomasyon Robotik'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, artan üretim verimliliğinin yanı sıra üretimde işgücünden tasarruf edildiği ve projenin yaklaşık 2-3 hafta içerisinde devreye alındığı bilgisi verildi.

Taşıma kapasitesi 6 kg olan ve erişim mesafesi 550 mm olan robot, üretim besleme hattı, boyama, paletleme ve kaynak gibi proseslerde tercih ediliyor.

ABB VE MITSUBISHI ELECTRIC İLE İŞ BİRLİKLERİ VAR

Firmadan yapılan açıklamada ayrıca, “Arer Otomasyon Robotik olarak hayata geçirdiğimiz özel projeler arasında; terlik fabrikaları için tasarlanmış olan kalıp içi boyama robotu, tencere fabrikaları için tasarlanmış ürün besleme hattı projeleri, boya robotu, polisaj makinası besleme robotu, zımpara makinası besleme robotu, dondurma fabrikaları için tasarlanmış ürün paketleme ve transfer robotu gibi farklı projeler bulunuyor.” denildi.

ABB’nin robot kol çözüm ortağı ve Mitsubishi Electric’in sistem entegratörü olarak çalışmalarına devam eden firma, müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda robotların yazılım, gripper tasarımı ve çalışma senaryolarını hazırlayıp simülasyon haline getiriyor ve onay sonrası üretim programı gerçekleştiriyor.