Pi Robotik Otomasyon, otomotivden gıdaya, ulaşımdan tekstile kadar pek çok sektörde 7/24 çalışan gelişmiş görüntü işleme sistemleri kuruyor, görüntü işleme sistemlerinde derin öğrenme, sınıflandırma ve yapay zeka gibi en gelişmiş teknolojileri kullandığı kendi yazılımını geliştiriyor.

Polarize kameralar, ToF kameralar, LiDar görüntüleme sistemleri, spektral kameralar gibi gelişmiş ekipmanları kullanan firma, görüntü işleme sistemlerini kalite kontrolden ölçmeye, robot vizyonundan karakter okumaya kadar her alanda müşterilerine sunuyor.

“KÖRLER ÜLKESİNDE TEK GÖZLÜ ADAM KRALDIR!”

Pi Robotik Kurucusu Mehmet Ekin kameralı sistemlerin avantajlarını şöyle açıkladı: “Körler ülkesinde tek gözlü adam kraldır! Bu cümlenin robotik otomasyon sistemleri için de çok uygun olduğunu düşünüyorum. Çünkü robotik otomasyon sistemleri tanımlanan noktalarda çalışmaya uygun sistemlerdir. Eğer değişen konumlar tanımlanmamışsa, bu durum genelde robot kazaları ile sonuçlanmaktadır. Bu nedenle hem üretimden kayıp hem de yapılan yatırımın olumsuz olmasına neden olur. Gören sistemlerde ise, değişen konumları kamera ile algılandığı için robot doğru konuma gider, böylece oluşabilecek kazaların önüne geçilmiş olur. Kameralı bir sisteminiz var ise, sizi fikstür maliyetinden kurtarır, alma bırakma uygulamalarında kontrol amaçlı bilgi verebilir, hareket halinde ürünü almanızı sağlar. Bunun gibi daha birçok avantajı kameralı sistemle elde edebilirsiniz.” 

Ekin, geliştirdikleri PiVision uygulamasına ilişkin de şunları söyledi.

“DÜŞÜK MALİYET, YÜKSEK PERFORMANS”

“PiVision uygulaması ile hem kolay kullanım imkanı sunuyoruz hem de kısa bir eğitimin ardından ürün tanımlama imkanı veriyoruz. Yerli yazılım uygulaması olduğu için düşük maliyet, yüksek performans avantajımızı sonuna kadar sanayicilerimizin hizmetine sunuyoruz.” 

Firma, müşterilerinin sahasında ücretsiz keşif yapıyor ve uygulamalar için proje geliştiriyor.