Avusturya’nın Linz kentinde bulunan uluslararası otomasyon firması KEBA AG, Almanya merkezli servo sürücü çözümleri ve spindle teknolojisi tedarikçisi olan LTI Motion ve Heinz Fiege GmbH'yi satın aldı. KEBA AG ile Körber AG arasında yapılan sözleşme 15 Kasım 2018'de imzalandı. Bu devralım, KEBA'nın endüstriyel otomasyondaki konumunu daha da güçlendirdi.

KEBA AG CEO'su Gerhard Luftensteiner, “KEBA ve LTI Motion firma portföyleri birbirini mükemmel şekilde tamamlıyor” açıklamasında bulundu. “KEBA, kontrol, emniyet ve endüstriyel otomasyon alanında, LTI Motion servo tahrik teknolojileri alanında konusunda uzman firmalar. Mevcut ve gelecekteki müşterilerimiz için en büyük avantaj, bu uzmanlıkların bir arada sadece KEBA tarafından verilecek olmasıdır. Müşteriler artık kendi sektörlerine uygun olan tüm çözümleri tek bir kaynak olan KEBA’dan alacaklar.”

1971 yılında Lust Electronic-Systeme GmbH olarak merkezi Lahnau/Almanya’da kurulan LTI Motion, 2013'ten beri Körber uluslararası teknoloji grubunun bir parçası olmuştur. Avrupa'da değişik lokasyonlarda ve Çin’de, zorlu makine endüstrisindeki müşterileri için özel çözümler üreten LTI Motion, az sayıdaki uzman tedarikçi firmalar arasındadır. Heinz Fiege GmbH ise, uygulama odaklı spindle teknolojisi konusunda uzman bir firmadır.

"HER İKİ ŞİRKET İÇİN DE HARİKA BİR FIRSAT"

KEBA ve LTI Motion, birkaç yıldır otomasyon çözümleri alanında yakın bir iş birliği içindeydi. Bu uzmanlığı ve onlarca yıllık sahip olduğu tecrübe ve yenilikçi gücü bir araya getiren KEBA, LTI Motion ve Heinz Fiege GmbH, her üç şirket için de eşsiz bir pazar fırsatına sahip oldu. Bu sinerji, sadece teknolojide ve modüler ürün sisteminde değil, satış ağında da mevcut olacak.

LTI Motion Genel Müdürü Hartmut Braun yaptığı açıklamada, “Bizim gibi inovasyon ve müşteri ile yakın çalışma gibi konulara kendini adamış olan KEBA gibi stratejik bir firma tarafından satın alınmış olmaktan son derece memnunuz. Birleşme her iki şirket için de harika bir fırsat. KEBA ve LTI Motion'ın portföyleri birbirini mükemmel şekilde tamamlıyor. Müşterilerimize endüstrilerinde, açık bir rekabet avantajı sağlayan çözümler sunabileceğimize inanıyoruz.” dedi.

PAZAR KONUMUNU GENİŞLETTİ

Gerhard Luftensteiner ilaveten, “LTI Motion ve Heinz Fiege GmbH, yıllarca kendi uzmanlıklarını sergileyebilecek başarılı şirketlerdir. Mükemmel olarak sektörde konumlandırmış, deneyimli ve son derece yetkin bir işgücüne sahip firmalardır. Doğal olarak, sinerjileri ve birleşmenin getirdiği avantajları kullanacağız. Ancak aynı zamanda LTI Motion yönetimindeki devamlılığı da sağlayacağız. LTI Motion müşterilerinin en uygun teknik ve kişisel desteği almaya devam etmeleri ve nihayetinde yeni oluşan birleşme ile tüm çözümlerden yararlanmaları bizim için önemlidir.” dedi.

Bu satınalım ile KEBA, büyüme yolunda hızla ilerleyerek endüstriyel otomasyondaki pazar konumunu önemli ölçüde genişletmiş oldu. Yeni oluşum ile birlikte KEBA Grubu çalışan sayısı 1200’den 1700’e çıkmış olacak.