Kepçe üreticisi Güven Kepçe Makine, yeni tesis yatırımı kapsamındaki çalışmalarına devam ederek kaynak robotu yaparak devreye alma işlemini tamamladı.

Yeni üretim tesisi kurulum işlemlerine 20 milyon TL'lik yatırımla devam eden şirket, 2019 yılının sonunda robot yatırımı için düğmeye basmıştı.

"DAHA KALİTELİ VE SERİ ÜRETİM İÇİN"

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, 2001 yılında başladıkları ihracat atılımları doğrultusunda global rekabette güç kazanmak adına ürünlerinde yenilemeye giderek üretime başladıklarını söyledi.

Üretim aşamalarında daha kaliteli ve daha seri bir üretim gerçekleştirmek hedefiyle robot kaynak testlerinin ikincisine başladıklarını kaydeden Demir, sanayinin dijital dönüşümünde teknolojik yatırımların öneminin altını çizdi.

"ÜLKEMİZE DÖVİZ KAZANDIRMAK MUTLU EDİYOR"

Endüstri 4.0 odağında, sektörde var olabilmenin ve dünya ile rekabet edebilmenin yolunun teknolojik yatırımlardan geçtiğini ifade eden Demir, "Şirketimiz yeni yatırımlarını, ikinci robotik kaynak ve lazer kesim ekipmanları ile sürdürüyor. Kaliteli bir üretim ve dünya markası olmak önem taşıyor. Emek harcamak, aklımızı kullanmak, bilgi ve beceri ile birleştirmek bu güzel sonucu doğurmaktadır. Üretmek, ihracat yapmak ve neticesinde ülkemize döviz kazandırmak bizi son derece mutlu ediyor." dedi. (İHA)