Dünyada bir ilk olan Universal Metroloji Otomasyonu'nu pazara sunan yazılım çözümleri firması 3D Infotech, günümüzde üreticilerin karşı karşıya kaldığı birçok zorluğa hitap eden, yapılandırılabilir bir otomatik metroloji çözümü oluşturmak için robotların, 3D tarayıcıların ve denetim yazılımının entegrasyonunu oluşturdu.

3D TARAMAYI OTOMATİK HALE GETİRİYOR

Streamline otomasyon yazılımı, belirli bir uygulamaya uyarlanmış ölçeklenebilir bir metroloji çözümü oluşturmak için kullanılabiliyor. Tüm UR cobot’ları ve herhangi bir 3D tarayıcı ile uyumludur ve Polyworks'te analiz için yoğun, yüksek kaliteli verileri yakalamak için 3D taramayı otomatik hale getiriyor.

3D Infotech Başkanı Rohit Khanna, fikir liderliğini ve endüstriyel gücü gösteren benzersiz ürün teklifleri nedeniyle Universal Robots ile ortaklık kurduklarını belirtti.

Universal Metroloji Otomasyonu ile tarama, analiz ve raporlama dahil tüm denetim süreci dakikalar içinde tamamen otomatik hale getirilirken, böylece işletmelere zaman kazandırıyor ve verimliliği önemli ölçüde artırıyor. 

HATALI PARÇALARIN DÜZETİLMESİNİ SAĞLIYOR

Bir cobot’un konumu, tarayıcı pozlama ayarları ve döner tabla konumlarının tümü, Streamline içinde aynı anda yapılandırılabiliyor. 

Kullanıcı dostu arayüz, operatöre otomatik sistemi basit bir şekilde kurma yeteneği sağlar ve çeşitli ürün ailelerinde toplu konumlandırmaya izin verir.

Programlama sırasında sensörden anlık, görsel geri bildirim, kullanıcının cobot yollarını ve tarayıcı pozlama ayarlarını optimize etmesine olanak tanır. Streamline ayrıca bir kurumsal veri tabanı olması sebebiyle, Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (PLM) ve Kalite Yönetim Sistemleri (KYS) gibi arka uç süreçlerle entegre edilebilir. Gelişmiş entegrasyon, CNC son işleme gibi işleme uygulamalarının hatalı parçaların düzeltmesini sağlar.

Söz konusu teknoloji, dökümler, dövme, plastikler ve işlenmiş parçalar gibi ayrı üretim yapan firmalara uygun bir çözüm olarak öne çıkıyor. 

3D Infotech Başkanı Rohit Khanna, “Bu büyük segmentler, kendilerini bu tür teknolojiye borçludur. Karmaşık üretim ile iyi bir uyum içerisindedir" dedi.

"1 HAFTADA KURULUP ÇALIŞTIRILABİLİYOR"

Günümüzde işletmeler tarafından risk oluşturabilecek çeşitli kalite kontrol çözümleri kullanılmaktadır.

Khanna,“Üreticiler, yaklaşık 10 yıldır 3D tarayıcıları kullanmaya başladılar, ancak tarayıcılarla birlikte kullanılacak ölçüm araçları yok ve bu da tam bir çözüm değil. Son yıllarda, işletmelerin metrolojiyi otomatikleştirmeye çalıştıklarını da gördük ve bunun uygulanması uzun bir zaman aldı. Bu süre bir işletmeyi olumsuz yönde etkileyebilir. Tarayıcılarımız ve yazılımlarımız, bir hafta kadar kısa bir sürede kurulabilir ve çalıştırılabilir” şeklinde konuştu.

Çoğu üretici, ölçüm için kumpas, şerit metre veya yükseklik ölçer gibi el aletleri kullanıyor ve bu da tutarlılıkla ilgili sorunlara neden oluyor.

ÖLÇÜMDE HATA PAYINI SIFIRLIYOR

Üreticiler için büyük bir zorluk, tekrarlanabilirliktir. Sabahları çalışan operatörler olduğunda ve akşam vardiyasında değişiklik olduğunda çıktı oldukça farklı olabilir.

Geleneksel ölçüm araçlarıyla, yalnızca ürünün yüzde 10'unun altında olan dokunduğunuz şeyi ölçersiniz, böylece sorunlar kalite güvence sürecinden geçebilir ve tamamen gözden kaçabilir. Teknolojimiz, ürünün yüzde 100'ünü tekrarlanabilir şekilde ölçüyor.

Bu teknolojinin; hızlı kurulum, kullanıcı dostu arayüz, azaltılmış denetim döngüsü süreleri, otomatik raporlama, İstatistiksel Süreç Kontrolü (SPC) ve kurumsal çapta entegrasyon gibi öne çıkan faydaları bulunuyor.