Dünyaca ünlü Japon otomotiv firması Nissan Motor Company, giderek yaşlanan iş gücünün yanı sıra verimsiz üretim süreçleri nedeniyle oluşan fazla maliyetlerden tasarruf etmek üzere Universal Robots ile iş birliğine gitti.

UR10 İLE AĞIR YÜK MİKTARINI AZALTTI

Motorluların yanında elektrikli ve hibrid arabalar için parçalar üreten firmanın 3 bin 200 çalışanı, üretim hattı ile mühendislik departmanları arasındaki bağlantılarla makina parçalarının işlenmesinden ve monte edilmesinden sorumluydu.

Yokohama tesisinde üretim süreçlerini daha düzenli hale getirmek adına Universal Robots’un iki adet UR10 cobot’unun devreye alan firma hem çalışanlarını farklı hatlara yönlendirdi hem böylece personelin kaldırması gereken ağır yük miktarını azalttı hem de takt zaman aşımlarını bertaraf edecek zamanı kazandı. 

Cobot’lar ilk önce silindir kafası kam braketlerindeki somunları gevşetmek için ardından motor emme manifoldlarının takılması prosesinin bir parçası olarak devreye alındı. 

“SAYISINI ARTIRACAĞIZ” 

Firmanın Fabrika Motor Bölümü Ustabaşı Şefi, öncesinde diğer firmaların robotlarıyla karşılaştırdıklarını ancak tek bir robot maliyeti ve ağırlık kapasitesi avantajları nedeniyle cobot’ları tercih ettiklerini belirtti.

Firmanın Motor Bölümü Alt Bölüm Şefi ise, takt zaman aşımı yaşadıkları her yere taşıyarak, sorunlara esnek çözüm sunacak üretim ekipmanı oluşturmayı düşündüklerini, güçlü tesis ve mühendislik olanaklarını entegre ederek küresel pilot tesis işlevini daha da derinleştireceklerini ve bu nedenle gelecekte robotların sayısını kesinlikle artıracaklarını dile getirdi.